Românii sunt tot mai interesați să se mute într-o casă nouă, în detrimentul apartamentului, tendință care a devenit mult mai accentuată odată cu impunerea măsurilor drastice ale autorităților, în contextul pandemiei. Prin urmare și numărul de case noi care au fost vândute a crescut considerabil în ultimul an.

De asemenea, este de menționat faptul că și prețul pentru un metru pătrat a mai crescut, valoarea acestuia fiind diferită de la un oraș la altul. Dar dacă oamenii aleg o casă nouă, într-un cartier rezidențial de lângă București, prețurile pot fi accesibile, ținând cont de raportul calitate/ servicii – preț.

Ce caută românii la noua casă?

În linii mari, preferințele românilor în legătură cu o casă nouă vizează spații bine optimizate, suprafețe generoase pentru grădină sau pentru terasă, facilitățile aflate în apropierea locuinței. Tocmai de aceea și oferta de case de vânzare pe care agenții imobiliari o au este una extrem de variată.

Acest lucru se datorează dorinței oamenilor de a avea posibilitatea de a se bucură de aer proaspăt chiar și atunci când, din varii motive, nu pot părăsi locuința. Prin urmare, cei care intenționează să își cumpere o casă nouă și se află într-o cercetare de piață, pe site-ul lizieradelac.ro poți găsi o mulțime de oferte de case de vânzare, într-un complex rezidențial de lângă București, care oferă cele mai bune facilități locatarilor săi.

Care este prețul unei case noi dintr-un complex rezidențial cu piscină?

Complexul rezidențial Liziera de Lac cuprinde o mulțime de facilități, la care au acces toți locuitorii acestuia, de la parcări, spații comerciale și chiar grădiniță, până la terenuri de sport, locuri de promenadă și piscină.

O casă nouă, pusă la vânzare în acest complex, pornește de la prețul de puțin peste 106.000 de euro, această având 3 camere și fiind predată la cheie. Astfel că tot ce îi mai rămâne noului proprietar va fi să și-o amenajeze după bunul plac, astfel încât aceasta să fie locul de refugiu al său și al familie sale.

În plus, toți locuitorii complexului au acces la piscină și la community hub-ul dezvoltat în interiorul acestui complex. Prin urmare, chiar și cei care lucrează de acasă pot avea un colț al lor, datorită spațiului de co-working integrat în acest hub.

Care sunt criteriile care influențează prețul unei case?

Cu toate că prețul unui metru pătrat a crescut, acest lucru se datorează atât creșterii cererii, cât și creșterii tuturor prețurilor de pe piața construcțiilor. Prin urmare, prețul unei case noi, care este pusă la vânzare este cel mai afectat.

Totuși, acest preț este influențat și de o mulțime de alte criterii, printre care:

- zona în care este situată casa, dacă este în oraș sau în apropierea acestuia, în capitală sau lângă București;

- suprafața pe care o are casa și terenul aferent acesteia;

- prețul terenului pe care este construită casa nouă;

- accesul la infrastructură;

- facilitățile disponibile.

Cum vor evolua prețurile pentru o casă nouă?

În prima jumătate a anului 2021, cel de-al doilea an de pandemie, prețul mediu al unui metru pătrat util a fost în jur de 1.400 de euro, însă valoarea acestuia varia în funcție de oraș.

În ceea ce privește evoluția acestui sector, analiștii susțin că nu pot prevede cum vor evolua prețurile, însă criteriile de care românii vor ține cont la alegerea unei case noi se vor menține cele din această perioadă. Cu alte cuvinte, nu vor pune accent pe locație, ci mai mult pe compartimentarea casei – care să permită și existența unui birou – și pe suprafața terasei sau a grădinii.

sursa foto Liziera de Lac

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri