Acest echipament este folosit în case, restaurante, hoteluri, baruri, cofetării, patiserii, cafenele, abatoare și în fabricile destinate procesării a alimentelor. Cu ajutorul lui se separă apa de substanțele grase, uleiurile și reziduurile de origine animală și non-animală, astfel ca ele să nu ajungă în sistemul de scurgere a apei menajere și apoi în sol și în sursele de apă din mediul natural.

De ce merită să folosești un separator de grăsimi acasă?

Acest echipament se instalează sub chiuveta bucătăriei și este deosebit de important în acest loc, mai ales dacă deșeurile evacuate prin țeava de canalizare conțin multe uleiuri și grăsimi. Prin separatorul de grăsimi se obțin următoarele avantaje:

  • Deșeurile și grăsimile sunt evacuate în mod regulat din sistemul de canalizare
  • Se minimizează problemele care pot să apară din cauza depunerii de grăsimi pe pereții țevii de canalizare
  • Se reduce riscul de înfundare a conductelor de canalizare
  • Se previn mirosurile neplăcute, care apar de la particulele grosiere, ce se depun pe țevi și intră în stare de fermentare; grăsimile în timpul descompunerii emit substanțe corozive cu miros urât, persistent; compușii care rezultă din oxidarea acizilor grași pot distruge chimic materialul din care este fabricată țeava de canalizare, cauzând deteriorarea acesteia și necesitatea înlocuirii ei.
  • Instalarea unui separator de grăsimi la chiuveta bucătăriei este simplă, trebuie respectate anumite instrucțiuni de asamblare și întreținere.

Separatorul de grăsimi este eficient pentru restaurante și hoteluri

Separatorul de grăsimi separă grăsimile și uleiurile din apele uzate comerciale și împiedică pătrunderea acestora în sistemele de drenaj. Acesta este un mod eficient de a proteja conductele de canalizare împotriva colmatării, coroziunii, astfel se asigură o mai bună funcționare a stațiilor de epurare.

Separatorul de grăsimi este utilizat de restaurante, cantine, măcelării, bucătării comerciale, fabrici de conserve, abatoare, etc. Prin alegerea unui produs de calitate înaltă se separă foarte bine apa de uleiuri și grăsimi (care se ridică la suprafața apei). Tehnologia acestui echipament este simplă și robustă, el este rezistent chimic la grăsimile animale și vegetale, dar și la acizii agresivi care se pot genera în sistem. De regulă, acizii grași pot forma prin răcire o masă vâscoasă, care aderă rapid la suprafața țevilor și conductelor. Prin acumularea acestor substanțe se poate bloca după un timp chiar și fluxul de fluid.

În ziua de azi, orice restaurant trebuie să aibă în proiect și această soluție inovatoare, care este un echipament conceput pentru nevoile bucătăriilor moderne și nu numai. Cu ajutorul dispozitivului se evită depunerea grăsimilor (ce includ ulei, grăsimi de lapte, margarină și altele) pe pereții țevilor și a conductelor de canalizare.

Aceste dispozitive pot fi instalate sub chiuvetă (pentru un traseu cât mai scurt) sau într-o cameră tehnică. Prin utilizarea lor, apele uzate nu vor mai pune în pericol țevile și sistemele de drenaj. Aceste capcane de grăsime sunt obligatorii pentru companiile producătoare de ape uzate, care sunt contaminate cu uleiuri și grăsimi. Agenții economici trebuie să instaleze separatoare de grăsimi pentru ca reziduurile să nu ajungă în sursele de apă și în sol.

Există și separatoare de grăsimi subterane, care sunt durabile și rezistente la montaj îngropat și care au o formă ranforsată. Acestea pot fi confecționate din polietilenă specială, care are o greutate mai mică decât cele din beton. Acest material este ecologic, ușor de curățat, rezistent la acizii grași, poate fi reciclat la sfârșitul duratei de viață.

Dacă se alege un separator de grăsimi industrial, de capacitate mai mare, la acesta sunt necesare vidanjări mai puține, deoarece capacitatea lui de stocare este mai mare.

Un bun separator de grăsimi este necesar și la spațiile în care grăsimile sunt utilizate în mod activ, la societăți comerciale, unde se gătește frecvent. Separarea grăsimilor și a uleiurilor din apele uzate este neapărat necesară, pentru a preveni colmatarea canalizării. Dacă ești în căutarea unui astfel de echipament, vezi oferta de separatoare grăsimi de pe Apa-Gaz-Canalizare.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri