Atunci când îți cauți o locuință, ești atent la toate detaliile. Vrei o locație bună, o suprafață adecvată, facilități moderne, apoi începi s-o aranjezi după gustul tău. Aceleași criterii ar trebui să le aplici și în momentul în care îți alegi un nou spațiu de lucru pentru afacerea ta. Birourile moderne oferă nu doar designuri incredibile, ci și nenumărate alte avantaje pentru angajatori. Află care sunt cele mai importante dintre ele.

Un mediu de lucru sănătos

În contextul actual, sănătatea angajaților este o temă majoră de discuție pentru toate afacerile. Pentru a-i convinge să revină la birou, locul care încurajează cel mai mult productivitatea și creativitatea, starea lor fizică și psihică ar trebui să fie una dintre principalele tale preocupări. Mai trebuie să știi că statisticile arată că 36% dintre angajați se gândesc să își schimbe locul de muncă în 2022, din motive legate de siguranța biroului.

Pentru a le înlătura temerile legate de protecția sanitară, Liviu Tudor, fondatorul și președintele Genesis Property, a coordonat dezvoltarea IMMUNE Building Standard™, o certificare inovatoare bazată pe sistemul Healthy by Design®. Aceasta propune o rețea extinsă de tehnologii și dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi, care oferă instrumentele necesare pentru a monitoriza și ajusta starea de sănătate a spațiilor de lucru. Recomandările includ sisteme pentru purificarea aerului și dezinfectarea suprafețelor, sisteme de dezinfecție și de purificare UV a aerului, în lift și în casa liftului, precum și tehnologii de purificare a apei.

Spațiul de lucru modern, axat pe Wellbeing

Biroul pe care îl cauți trebuie să răspundă atât nevoilor de ordin practic, cât și celor de ordin mental ale angajaților. Lumina naturală, calitatea aerului, zonele de lucru și de relaxare care să ofere mediul perfect pentru dezvoltarea profesională sunt elementele care vor scoate în evidență un spațiu de lucru modern. Toate aceste beneficii contribuie la starea de bine a angajaților și au un efect pozitiv asupra creativității și productivității din interiorul organizațiilor. Chiar dacă știi că salariile și pachetele de beneficii reprezintă o mare parte din cheltuieli, investiția într-un spațiu de lucru modern, axat pe conceptul de Wellbeing, poate cântări decisiv în imaginea pe care ți-o construiești. Îți va fi mult mai ușor să îți menții angajații fericiți și să atragi talente de top.

Biroul modern contribuie la reducerea costurilor și este sustenabil

Desigur, vei avea nevoie de bani pentru a-ți transforma biroul sau pentru a avea acces la spațiile de lucru moderne puse la dispoziție de dezvoltatori. Există însă o mulțime de modalități prin care tu și echipa pe care o conduci să vă bucurați de toate avantajele enumerate mai sus, fără a depăși bugetul. Spre exemplu, spațiile de coworking, în care angajații din mai multe organizații își desfășoară activitatea la comun, reprezintă o soluție populară, adoptată de mari companii din întreaga lume. Aceste spații sunt optimizate pentru a crește productivitatea și a susține creativitatea, se pliază perfect pe nevoile sistemelor de muncă hibride (câteva zile de acasă, câteva zile de la birou) și oferă acces la toate facilitățile moderne (săli de ședințe, cabine telefonice, zone de relaxare, etc.). Pe termen lung, o astfel de investiție îți va eficientiza costurile.

Nu în ultimul rând, biroul modern trebuie să fie sustenabil. Eforturile în privința consumului eficient de energie și de apă, utilizarea materialelor reciclabile vor reduce, de asemenea, pe termen lung costurile.

Acestea sunt principalele avantajele ale unui spațiu de lucru modern. Oferă un mediu de lucru sănătos, axat pe noile nevoi ale angajaților, costuri reduse și, nu în ultimul rând, sustenabilitate.

Sursa foto: Unsplash.com/Humphrey Muleba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri