Mobilarea dormitorului poate fi realizată în multe moduri diferite, mai ales dacă ținem cont de numărul mare de posibilități din ziua de astăzi. Dorința oamenilor de a-și înfrumuseța mediul în care își petrec timpul ar fi principalul motiv pentru asta.

Nu credem că trebuie să mai subliniem faptul că dormitorul este locul în care ne simțim cel mai confortabil în casa noastră și trebuie să îi acordăm o atenție specială. Stă în puterea noastră să ne înfrumusețăm dormitoarele pentru că există atât de multe idei ce ne pot ajuta în acest sens. Desigur, vei alege întotdeauna mobila care te atrage cel mai mult. Astfel, îți poți organiza camera de odihnă în funcție de stilul tău. Într-un dormitor frumos decorat, te vei simți mai bine, mai relaxat și mai fericit. Este un fapt de necontestat că un spațiu și un mobilier frumos oferă o energie diferită oamenilor. Există însă câteva detalii la care ar trebui să fii atent atunci când mobilezi camera în care dormi.

De unde să începem decorarea dormitorului?

Atunci când faci schimbări în casă, acest lucru te face să te simți bine. Dacă începi această schimbare din dormitorul tău, te vei simți mult mai bine. Dormitorul este spațiul tău privat și este locul în care te simți cel mai confortabil. În acest sens, este foarte important să îți amenajezi dormitorul așa cum îți place cel mai mult. Dar înainte de a-ți mobilă și decora dormitorul, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi. Decorarea și mobilarea reprezintă un proces dificil. Din acest motiv, trebuie să decizi exact ce vrei înainte de a începe să faci achiziții.

Dacă vrei un decor simplu și elegant, trebuie să eviți culorile vibrante. Primul lucru care va face decorul să strălucească sunt culorile pe care le alegi atât pentru mobilă, cât și pentru pereți. Atunci ar trebui să alegi cu grijă mobilierul pe care îl vei folosi în dormitorul tău. Dacă va exista un echilibru, vei avea parte de un decor frumos.

Ce tip de mobilier să alegi?

Mobilarea dormitorului acoperă o suprafață mare. Totul, de la mobilier la culorile de pe pereți, are o influență asupra acestei încăperi. Din acest motiv, alegerile tale sunt foarte importante. Dacă vrei să-ți modelezi dormitorul, trebuie mai întâi să începi schimbarea cu patul. Patul este prima piesă de mobilier care va da tonul pentru ceea ce vei alege ulterior. Forma patului și a tăbliei îți oferă o anumită direcție în decorarea dormitorului.

Din acest motiv, ar trebui să începi cu patul. Îți recomandăm să alegi paturi la comanda, pentru a avea o mai mare flexibilitate în realizarea finală a decorului.

Dacă alegi un pat rotund, ar trebui să alegi restul mobilierului cu margini rotunde, pentru a crea o armonie. Dacă alegi un pat dreptunghiular sau pătrat, alege o formă similară pentru restul mobilierului.

Culoarea tăbliei îți oferă și o idee despre culorile pe care le vei folosi pentru a amenaja restul mobilierului. Acest detaliu este foarte importante.

Așadar patul și tăblia vor da tonul întregului spațiu în care dormi și vor dicta alegerea celorlalte piese de mobilier.

În afară de mobilier, nu trebuie să subestimezi culorile pereților. Dacă alegi un pat cu tăblie, ai grijă ca pereții și tăblia să creeze o armonie. Din acest motiv, culorile pereților sunt foarte importante pentru decorarea dormitorului. De asemenea, fii atent și la culorile folosite în restul pieselor de mobilier. Dacă vrei să folosești culori vibrante, trebuie să fii atent la vibe-ul care va exista în camera ta. În același timp, ar trebui să eviți culorile care nu te fac să te simți tocmai bine, chiar dacă sunt culori la modă.

Cum alegi restul articolelor de mobilier din dormitor?

Este cel mai firesc lucru să-ți dorești un decor elegant în camera în care dormi. Dar eleganța nu vine întotdeauna cu alegerea unui mobilier scump sau cu îngrămădirea unor piese de design, dar care nu sunt în armonie. Din acest motiv, ar trebui să alegi mobilier în funcție de dimensiunile camerei tale și în conformitate cu un anumit stil. Articolele în exces folosite într-o cameră mică nu arată elegant. Aspectul estetic al decorului tău va avea foarte mult de suferit. În același timp, amenajarea unui dormitor mare cu prea puțină mobilă nu creează o imagine plăcută.

Din aceste motive, înainte de a cumpăra mobilier pentru dormitor, fii atent la dimensiunile camerei tale. Cumpără mobilier care se potrivește cu dimensiunea camerei. Eleganța este posibilă și cu un mobilier minimal. Evită mobilierul de dormitor cu multe detalii, din lemn masiv, așa cum vedem în castele, amplast într-un dormitor mic sau chiar într-o camera de bloc. Astfel de piese merg doar în vile mari, în care și restul decorațiunilor sunt în același ton, adică unde avem covoare persane, tablouri semnate, sculpturi impresionante și lambriuri din lemn cu model baroc. Mobilierul minimalist este perfect pentru apartamente sau vilele realizate de la bun început într-un stil modern.

De asemenea, mobila de dormitor trebuie aleasă din punct de vedere al confortului. Alege piese care te fac să te simți confortabil, care să îți ofere tot ceea ce ai nevoie. De exemplu, dacă ești femeie și îți place să te machiezi, poate că o măsuță de toaletă în dormitor ți-ar fi foarte utilă și îți va oferi confort. Astfel, nu trebuie să petreci mult timp în baie sau să aștepți până ce aceasta se eliberează. Vei avea micul tău colț de frumusețe în camera în care dormi.

Așadar, alege mobilier cu personalitate, care să te facă să te simți bine, care să ofere acea eleganță pe care ți-o dorești, dar și confortul necesar. Nu urma trendurile, ci urmează instinctul și creează un spațiu care să fie doar al tău, cu mobila de dormitor adecvată.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri