Ca în fiecare an în care s-a ținut festivalul, Untold atrage o mulțime de fani din România și nu numai, turiștii străini venind și ei să-i urmărească pe artiștii internaționali prezenți.

Atât fanii din România, cât și cei din afară se luptă în fiecare an cu asigurarea unui loc de cazare pentru una sau mai multe nopți în perioada festivalului. Organizatorul încearcă să întâmpine aceste probleme și a creat o secțiune pentru acomodare, unde încă mai puteai găsi câteva locuri de cazare (la momentul publicării acestui articol – n.r.) care încă nu s-au dat și care nu costă mai mult de 200 de euro de persoană pentru 4 nopți. Deja s-au dat unele dintre variantele de cazare ceva mai accesibile indicate de organizator, dar poate mai aveți noroc și le mai prindeți pe celelalte care încă sunt destul de accesibile. Încercați-vă norocul aici.

O altă variantă pe care ați putea să o folosiți pentru a găsi un loc de cazare la un preț nu foarte piperat ar putea fi pe Travelmint.ro unde am văzut oferte de cazare pentru Untold. Poate că ar fi existat și alte alternative mai ieftine de atât, dar prețurile încă erau decente când ne-am uitat noi.

Și pe OLX.ro încă mai apăreau unele variante decente. Aici am observat câteva oferte listate chiar și de către agenții imobiliare sau de agenți individuali, care, pentru perioada festivalului, pun la dispoziție apartamente ceva mai mari, în care să se cazeze grupuri de 4-6 persoane, dar cu plata unui avans și contract semnat. Am văzut și anunțuri care se încadrau la prețuri care începeau de la 900 de euro, până la 3.000 de euro, acesta din urmă fiind exemplul unui apartament de 3 camere, care se află, conform anunțului, la doar 1 minut de Cluj Arena, locul de organizare al festivalului.

Evident, sunt și alternative la hotelurile mari, unde prețurile sunt destul de piperate, dar ținând cont de restul serviciilor, poate că nu sunt chiar atât de piperate.

Dar, ca în fiecare an, prețurile care ne șochează cel mai mult apar din partea proprietarilor de apartamente din Cluj și împrejurimi. Și nu vorbim doar de cei care au apartamente pe care le țin de obicei pentru închiriat, ci și de proprietari care pleacă din apartamentele lor pentru a încasa câteva mii de euro bune celor care se apucă să caute cazare în ultima clipă.

Cererea pentru cazare a fost consistentă în fiecare an în care festivalul a fost organizat. Anul trecut, wall-street.ro scria că patru zile de cazare în Cluj în preajma festivalului Untold puteau echivala cu o lună de stat la Monaco.

Efectul dramatic asupra chiriilor pentru apartamentele particularilor din Cluj și împrejurimi se simte și anul acesta, iar pe Booking.com am putut găsi o ofertă care depășește cu mult recordul de anul trecut, care a fost la peste 27.000 de lei pentru patru nopți, exact în perioada festivalului.

Top 5 cele mai scumpe locuri de cazare la Untold 2022

În topul căutărilor noastre, potrivit rezultatelor din Booking.com, pe locul 5 se află un apartament la circa 3,8 kilometri de Cluj Arena, care pune la dispoziție un pat dublu și o canapea extensibilă. Putem accepta că pot sta 4 persoane destul de lejer, în acest apartament de 50 de mp, cu living, baie și o bucătărie.

Prețul pentru patru nopți în acest apartament era de 16.152 de lei, adică în jur de 3.270 de euro, la un curs de 4,94 lei/euro (la 13 iulie 2022).

(Sursa: Booking.com)

4. Următoare cea mai scumpă cazare la Untold 2022, este un apartament „ultracentral”, care se află la 1,5 km distanță de locul de organizare al festivalului, conform anunțului de pe Booking.com.

Este mult mai spațios decât proprietatea de mai sus, având o suprafață de 90 mp, 3 dormitoare, 2 băi și o bucătărie. Cei care au nevoie de cazare la Untold 2022 găsesc 3 paturi duble și o canapea extensibilă. Așadar, ar putea intra 8 persoane în acest apartament.

Prețul pentru 4 nopți era de 16.980 de lei, adică aproape 3.440 de euro. La momentul în care l-am văzut noi, prețul era deja redus de la 19.950 de lei (circa 4.040 euro.)

(Sursa: Booking.com)

3. Al doilea cel mai spațios apartament din acest top este un apartament din Gruia, aflat la doar 1 km distanță de Cluj Arena, cu o suprafață de 115 mp.

Ținând cont că este dotat cu 4 paturi de o persoană, unul dublu și 2 canapele extensibile, distribuite în trei dormitoare și două living-uri, cred că putem specula faptul că a fost pregătit special pentru această perioadă, în așa fel încât să acomodeze mai multe persoane.

10 prieteni și-ar putea găsi loc să doarmă în acest apartament, care mai pune la dispoziția lor două băi și o bucătărie.

Chiria apartamentului pentru patru nopți, exact în intervalul festivalului, este de 19.600 lei, adică la aproximativ 3.970 de euro, la cursul mai sus amintit.

(Sursa: Booking.com)

2. Pe locul 2 în topul celor mai scumpe locuri de cazare la Untold 2022 se află un apartament studio, adică dispune doar de un dormitor, în care ar putea sta doar 2 persoane, pentru că are doar un pat dublu, și care era cel mai scump loc de cazare pe care l-am găsit anul trecut.

Apartamentul mai dispune de o baie și ceea ce poate fi descrisă mai degrabă ca o chicinetă, decât o bucătărie în toată regula. Dar probabil că gătitul va fi ultima grijă a celor care vor avea nevoie mai degrabă doar de un loc în care să-și reîncarce bateriile pentru nopțile agitate de la festival.

Apartamentul este la mai puțin de un kilometru distanță de Cluj Arena și putea fi închiriat la un preț de 24.480 de lei, adică 4.955 de euro, la cursul de referință din 13 iulie.

Este un preț mai mic decât cel de anul trecut, când proprietarul închiria apartamentul cu 27.200 de lei.

(Sursa: Booking.com)

1. Pe primul loc, la distanță uriașă de locul 2 din acest top, potrivit rezultatelor din Booking.com, se regăsea o vilă generoasă, cu o suprafață de 200 de metri pătrați.

În cele 3 dormitoare și în livingul vilei pot fi găsite 3 paturi de o persoană, un pat dublu și o canapea extensibilă. Se află la 3 kilometri distanță de Cluj Arena. Nu pare o distanță care să te descurajeze, dar ținând cont de traficul destul de intens din capitala Transilvaniei, mai ales în timpul festivalului, în mod cert, cei care se vor caza aici vor trebui să plece din timp, dacă nu vor să rateze momentul artiștilor preferați.

Totuși, se pot bucura de un spațiu mai generos.

Prețul pentru 4 nopți în perioada festivalului era de 40.000 de lei, adică în jur de 8.100 euro.

(Sursa: Booking.com)

Cât o vacanță de 7 zile în Mauritius, Premium All-Inclusive pentru 2 persoane

Într-un buget de 8.000 de euro, poți găsi pachete de vacanțe exotice, cum ar fi un pachet Premium All-inclusive, pentru 2 persoane, de 7 zile, cu cazare într-un hotel de 5 stele, cum este Hotel Paradise Cove Boutique (Cape Malhereux), într-o zonă care seamănă cu un paradis. Touroperatorul care vindea o asemenea vacanță o listase la un preț de 3.585 de euro de persoană.

Este vorba de o vacanță care va putea fi rezervată la iarnă, dar nu ar fi o idee rea, ca în banii aceștia, să te bucuri de o săptămână de vreme tropicală, când în România temperaturile vor fi mai aproape de pragul de zero grade.

Sursa foto: Untold / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri