Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că instanța s-a pronunțat împotriva recursului privind suspendarea PUZ-urilor de sector, în condițiile în care vechea legislație locală a permis apariția unor dezvoltări imobiliare haotice în oraș.

Edilul Capitalei afirmă că aceste dezvoltări au deteriorat calitatea orașului prin distrugerea unor spații verzi, prin îngreunarea traficului, dar și prin poluarea ridicată.

„Curtea de Apel București a respins printr-o decizie definitivă recursul împotriva deciziei de suspendare a PUZ-urilor de sector. Planurile urbanistice zonale au permis în ultimii ani dezvoltarea haotică și ilegală a Bucureștiului, au distrus spațiile verzi, au îngreunat traficul, crescând și poluarea, și au produs o destabilizare a pieței de investiții. În acest moment, PUZ-urile sectoarelor 3, 5 și 6 sunt anulate definitiv de instanță, iar PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Noul Plan Urbanistic General este pe drum

În urmă cu o săptămână, Nicuşor Dan anunţa că analiza juridică privind noul Plan Urbanistic General (PUG) a fost finalizată şi a atras atenţia că şi după aplicarea acestuia vor mai fi zone în Capitală insuficient reglementate.

Retail jobs

"În ceea ce priveşte noul Plan Urbanistic General, am terminat analiza juridică, suntem în relaţie contractuală cu consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism. Am avut deja nişte întâlniri cu domniile lor pentru a face calendarul studiilor pe care să le comandăm în perioada următoare. (...) Se induce ideea că singura problemă în dezvoltarea urbană a Bucureştiului este Planul Urbanistic General.

Nu, e bine să avem un Plan Urbanistic General care să dea o direcţie (...) însă şi acum până la acel Plan Urbanistic General şi după acel Plan Urbanistic General o să avem zone în Bucureşti care sunt insuficient reglementate de Planul Urbanistic General şi cel vechi şi cel nou", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, autoritatea locală trebuie să dezvolte planuri urbanistice zonale.

Citeste si:
Probleme cu PUZ-urile și la Timișoara - ce decizie a luat Primăria
Probleme cu PUZ-urile și la...

"Atunci soluţia este ca autoritatea locală să aibă iniţiativa să dezvolte planuri urbanistice zonale pe suprafeţe mai mari, în general, suprafeţele fostelor zone industriale care sunt în interiorul oraşelor şi alte zone care, pe măsură ce oraşul s-a extins, au devenit de dezvoltat. În sensul acesta, am constituit în cadrul ADI-ului de Dezvoltare a Zonei Metropolitane o structură de urbanism care să fie în dialog cu dezvoltatorii şi care să elaboreze temele de proiecte pentru aceste dezvoltări de zone, numai că o analiză urbană serioasă durează, mai ales când tu nu ai datele de bază. De exemplu, care este raportul între reţeaua de şcoli, unde sunt şcolile tale şi unde ai densităţi de populaţie şi unde trebuie să mai aduci unităţi şcolare", a declarat primarul general al Capitalei.

Citeste si:
Evenimentul care reunește la București experți în tehnologie și...
The Parliamentarian – Private...

El a estimat că elaborarea Planului Urbanistic General va dura un an şi jumătate.

"Urmează faza de avizare, în care trebuie să-şi spună cuvântul cam 30 de instituţii centrale şi este un fenomen pe care noi nu o să-l mai controlăm: Ministerul Culturii, Agenţia de Protecţia Mediului, Ministerul Transporturilor, toate instituţiile care au atribuţii", a adăugat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F