Construcțiile de piscine iau avans în România, pe fondul dezvoltării segmentului rezidențial, a deschiderii de noi hoteluri și pensiuni și al numărului mai mare de proiecte publice care vizează și construcția de piscine și bazine de înot, se arată într-o analiză a producătorului de pavaje Star Stone.

Potrivit sursei citate, tendința se observă deja în vânzările de produse pentru piscine, care au crescut de la începutul anului.

La nivel individual însă, deși majoritatea românilor și-ar dori să aibă o piscină proprie, doar 6% au în plan construcția sau renovarea piscinei următorii 2 ani, potrivit unui sondaj online comandat de Star Stone. Dintre aceștia, peste 65% doresc să amenajeze piscină cu skimmer, iar cel mai dorit tip de piscină este cea din beton – aproape 40%.

În primele 8 luni ale acestui an, Star Stone a înregistrat vânzări de produse pentru piscină cu 25% mai mari, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar compania afirmă că, odată cu creșterea numărului de piscine construite, au crescut și dimensiunile acestora.

La nivel mondial, piața construcțiilor de piscine se situa la 6,77 de miliarde de dolari în 2019 şi este de așteptat să ajungă la 7,39 de miliarde de dolari în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

În ultimul an, a crescut însă și preferința pentru materiale de calitate, cu accent mai mare pe durabilitate și pe costurile pe care le implică o astfel de construcție.

„La nivel general, tendințele sunt de a alege borduri de piscină în concordanță cu plaja acesteia, cu stilul și colorile casei – designul a devenit o componentă cheie în construcția și renovarea piscinei proprii sau în proiecte rezidențiale și HORECA. (...)

Cu un avans semnificativ al vânzărilor, la Star Stone, categoria de piscine crește în importanță, iar gama noastră include de la borduri de piscină, dale de pavaj și accesorii, care se completează reciproc, atât în ceea ce privește dimensiunea și culoarea, cât și textura”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A.

Citeste si:
Studiu: Câți bani cheltuie românii cu renovarea și amenajarea caselor
Câți bani bagă românii în...

Star Stone estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor totale, la aproape 7 milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri