Românii ar plăti în medie peste 67.000 de euro pe un apartament cu două camere și în jur de 86.000 de o casă, dar mediile naționale sunt puternic influențate de evoluția prețurilor din București, dar mai ales din Cluj-Napoca, unde piața imobiliară bate recorduri îngrijorătoare în materie de prețuri, reiese dintr-un studiu realizat de Imoradar24.ro.

Totalitatea anunțurilor din ultimele trei luni au fost verificate anunțurile pentru care utilizatorii au inițiat un contact, ceea ce indică o intenție de cumpărare sau de închiriere. Prețurile au fost calculate prin folosirea medianei, după eliminarea extremelor.

„Cu cât diferența este mai mare între media prețurilor cerută de vânzători și media prețurilor către care se orientează cumparatorii, cu atât timpul de așteptare până la tranzacție va fi mai îndelungat. Analizarea acestui indicator al discrepanței între cerere și ofertă, ne ajută să înțelegem dinamica tranzacțiilor într-o anumită perioadă”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Mihai Cune, directorul Imoradar24.ro.

Citește și: BREC: Blocajul PUZ-urilor din Capitală poate aduce pierderi de 10,4 miliarde euro până în 2026

Retail jobs

Cât ar da românii pe un apartament cu două camere

În privința achiziției de locuințe, românii ar dori să aloce în medie 67.500 de euro la nivel național, iar ținta o reprezintă apartamentele de două camere.

Cel mai mare preț sunt dispuși să îl achite clujenii, cu o medie de 96.000 de euro. În București, prețul pe care utilizatorii l-ar plăti este de 79.900 de euro, iar pe locul al treilea în clasament se află Brașovul, cu 74.276 euro.

Topul este completat de Constanța (73.000 euro), Timișoara (71.950 euro), Iași fiind pe ultimul loc între marile orașe (63.000 euro).


Diferență uriașă între București și Cluj la case și vile

În privința caselor, media națională este 86.000 de euro, însă în marile orașe ale țării prețurile pe care cumpărătorii sunt dispuși să le achite sunt mult mai mari.

Citeste si:
Apartamente cu 40 lei pe noapte în Eforie Nord, prin ”Litoralul...
Apartamente cu 40 lei pe...

Astfel, în Cluj-Napoca, prețul pe care un client l-ar plăti este de 260.000 de euro, în vreme ce în București media este de 170.000 de euro. Top 3 este completat de Brașov (160.000 euro).

În clasament urmează Timișoara (150.000 de euro), Constanța (135.000 de euro) și Iași (119.000 euro).

Citește și: Colliers: Locuințele devin tot mai greu accesibile românilor pe fondul scumpirii creditelor

Imoradar24.ro este cel mai mare agregator de anunțuri imobiliare din România, cu peste 600.000 de anunțuri scanate din 7.000 de localități și 170.000 de proprietăți unice scoase la vânzare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F