Filiala locală a grupului german Marquardt va deschide primul său birou din Regiunea de Nord-Est a țării în ansamblul mixt Palas Iaşi, compania urmând să angajeze 50 de oameni pentru componenta de cercetare și dezvoltare din United Business Center 3 (UBC 3).

Grupul Marquardt este unul dintre cei mai mari producătorii echipamente și soluții de mecatronică din lume. Produsele Marquardt, care includ panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a șoferului și sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice, sunt folosite de numeroase companii de top din industria automobilului. Grupul mai produce și sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale și în mașinile-unelte de mare putere.

Compania este prezentă în România încă din 2005, derulându-și activitățile la Sibiu unde are circa 2.400 de angajați în Centrul de Cercetare și Dezvoltare format din compartimentele Software Development, Software Testing, Mechanical Design, PCB Design și Product Technical Testing. La Sibiu, producția este asigurată în unitățile Human Machine Interface, Entry Authorisation Systems + Power & Energy Solutions și Mechatronic Devices, care dispun de tehnologiile necesare (Electronică, Injecție Mase Plastice, Asamblare, Vopsire & Laser).

Centrul R&D a devenit un hub de expertiză în domeniul Human-Machine Interface, ceea ce a condus la o extindere a acestuia, precizează managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou. Astfel, compania a ales să se extindă și în Iași, unde are în plan să recruteze un mare număr de experți în dezvoltarea software în limbajul C Embedded.

„O componentă importantă a creșterii Centrului R&D este extinderea acestuia în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spațiilor de birouri în Iași. Aici avem deja un prim nucleu de angajați care lucrează full-time în regim online, specialiști în Software Development, și urmează să dezvoltăm componenta din Iași, angajând peste 50 de experți în programare embedded”, a declarat Mourad Halilou, într-un comunicat remis redacției.

Citeste si:
Ciolacu, huiduit în timpul discursului ținut cu ocazia Unirii...
Lui Marcel Ciolacu nu-i...

Potrivit companiei, angajații vor putea lucra în sistem hibrid, având la dispoziție birourile din UBC 3 în sistem de co-working space.

Rețeaua națională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iași (7 clădiri - 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri - 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri - 26.200 mp). Pentru că sunt proiectate, construite și operate cu grijă față de mediu și față de oameni, toate clădirile sunt certificate sau în curs de certificare conform standardului internațional de sustenabilitate LEED, dezvoltat de U.S. Green Building Council.

Sursa foto: IULIUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri