Piata spatiilor de birouri din centrul Bucurestiului beneficiaza de o rata de neocupare foarte mica, de circa 4% la inceputul anului 2008. Exista insa si cladiri unde rata de ocupare este de aproape 100%.

"Zonele centrale si de nord ale Capitalei raman in topul preferintelor companiilor atunci cand se pune problema mutarii in alt sediu. Tinand seama de tendintele in materie de dezvoltari imobiliare, se estimeaza ca decalajul de aproximativ 1,3 milioane de metri patrati se va micsora in urmatorii patru ani", spune cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara.

Pretul mediu de vanzare pentru spatiile de birouri de clasa A din centrul Bucurestiului ajunge pana la 2.500 de euro/mp plus TVA, dar sunt si cazuri in care se inregistreaza si niveluri de 3.200 de euro/mp plus TVA.

Chiriile lunare se situeaza intre 14 euro/mp si 16 euro/mp pentru birourile de clasa B si 19-22 euro/mp pentru cele de clasa A, pentru urmatorii doi ani analistii Coldwell estimand un avans de 1-4 euro/mp.

Citeste si:

Preturile locurilor de parcare aferente cladirilor de birouri din centrul Bucurestiului sunt de 60-80 euro/mp plus TVA pentru cele exterioare si de 100-150 euro/mp plus TVA pentru cele interioare.

Randamentele vor continua evolutia descrescatoare din ultimii ani si vor scadea cu 0,5-1 puncte procentuale. Catalizatorul acestei scaderi a fost interesul puternic aratat de catre investitorii straini pentru piata romaneasca, combinat cu lipsa unor produse corespunzatoare criteriilor lor, in care sa poata investi.