Planul Urbanistic General (PUG) va identifica in mod obligatoriu zonele ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale (PUZ) sau de detaliu (PUD) si va stabili zonele cu interdictie temporara sau definitiva de construire, a decis miercuri Guvernul.

Guvernul a modificat miercuri Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, "in vederea corectarii deficientelor existente in domeniul urbanismului", potrivit comunicatului remis de Executiv.

Astfel, actul normativ prevede limitarea derogarilor prin consolidarea planului urbanistic general (PUG) si incadrarea mult mai stricta a documentatiilor de ordin inferior (PUZ si PUD).

Prin urmare, emiterea autorizatiilor de construire se va face direct, ca regula generala, in baza prevederilor Planului Urbanistic General, pentru zonele pentru care exista reglementari privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor.

Planul Urbanistic General va identifica in mod obligatoriu zonele cu reglementari ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale sau de detaliu, va contine lista principalelor proiecte de dezvoltare, va stabili zonele cu interdictie temporara sau definitiva de construire si va prevedea zonele in care se preconizeaza operatiuni de regenerare urbana.

Planul Urbanistic Zonal va fi elaborat numai dupa emiterea unui aviz de oportunitate eliberat de administratia publica locala, care va prevedea teritoriul ce urmeaza a fi reglementat si dotarile de interes public necesare. Acesta va putea modifica reglementari din Planul Urbanistic General cu privire la regimul de construire, inaltimea maxima admisa, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) si retragerea cladirilor fata de aliniament.

Guvernul a mai decis ca autoritatile sa asigure "in mod obligatoriu" participarea publicului la toate deciziile privind amenajarea teritoriului si urbanismul, prin informare si consultare.

Modalitatile concrete de consultare vor fi prevazute in "Procedura de informare si consultare a populatiei pentru planurile de urbanism si amenajarea teritoriului", care va fi elaborata pana la sfarsitul anului 2008.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri