SC Tetarom SA va vinde Nokia Romania cele 90 de hectare de teren pe care firma le foloseste in parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu si va demara procedurile pentru construirea unui hotel in aceeasi locatie.
Directorul general SC Tetarom SA, Viorel Gavrea, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pretul stabilit in memoriu privind derularea investitiei Nokia este de 2,1 de euro pe metru patrat, ceea ce ar insemna ca societatea – din care Consiliul Judetean Cluj detine 90% din actiuni – ar urma sa incaseze 1,89 milioane de euro de la concernul finlandez.

"Dorinta societatii Nokia de a achizitiona terenul din Tetarom III se refera la 90 de hectare. In ceea ce priveste pretul de vanzare, asa cum s-a convenit prin memorandum, este 2,1 euro/mp. Sigur ca ei au spus mereu si, la un moment dat, si alte foruri importante din UE au spus ca trebuie sa facem o expertiza si sa vindem terenul la pretul expertizei. Mie mi-e frica ca daca facem expertiza nu mai obtinem doi euro, pentru ca vedeti ce se intampla cu aceasta criza economica”, a spus Gavrea, citat de NewsIn.

Totodata, acesta a mai afirmat ca Tetarom va lansa licitatie pentru construirea unui hotel si a unei scoli in care Nokia urmeaza sa isi pregateasca specialistii.

"In Tetarom III mai avem 35 de ha pentru industrie, le vom scoate la licitatie. De asemenea, avem 4,5 ha pentru serviciile de uz general. Asa cum am convenit cu Nokia, vom avea patru facilitati. Este vorba de o clinica pentru medicina muncii, spatii comerciale, hotel si un centru regional de formare continua. Nokia chiar s-a bucurat si a zis ca vor pune la punct un sistem de burse extrem de constistent sa isi pregateasca acolo viitorii angajati. Aceasta investitie nu o vom realiza noi, noi vom scoate la licitatie terenul, iar in caietul de sarcini vom specifica aceste lucru”, a mai spus Viorel Gavrea.

Directorul general al SC Tetarom SA a precizat ca cifra de afaceri a firmei pe anul 2008 va fi de 2 milioane de euro, din care 300.000 de euro vor reveni Consiliului Judetean Cluj, in calitate de actionar majoritar.

Fabrica Nokia din Cluj a inceput productia la 11 februarie 2008, iar la sfarsitul lunii mai compania a anuntat ca a inregistrat productia primului milion de dispozitive mobile in Romania, la doar trei luni de la inceputul productiei.

Decizia de a construi o noua facilitate de productie in Romania a fost facuta publica in luna martie 2007, iar lucrarile de constructie la fabrica din Cluj au demarat in iulie 2007. Nokia a anuntat ca a ales Clujul ca locatie pentru noua sa fabrica datorita disponibilitatii fortei de munca bine pregatite, a bunelor conexiuni logistice interne si externe, eficientei generale, a traditiei industriale indelungate din zona si datorita posibilitatii de a construi un parc industrial pentru a gazdui furnizorii si partenerii companiei.

Nokia este lider mondial in domeniul mobilitatii si produce o gama larga de dispozitive mobile, echipate cu servicii si aplicatii software, care ofera acces la experiente mobile diverse: muzica, servicii de navigatie, vizualizare de continut video, vizionare TV, utilizare de jocuri si imagini, posibilitatea de a lucra in afara biroului si multe altele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri