Biroul din Romania va avea ca linii de business piata rezidentiala de lux, proprietati comerciale premium (de birou si/sau retail) si consultanta pentru dezoltatorii de proiecte imobiliare premium.

“Pentru anul acesta, ne propunem o cifra de faceri de aproximativ un milion de euro din totalul serviciilor pe care le vom oferi. Ne-am inceput activitatea in Romania cu 200.000 de euro”, a declarat Bogdan Voica (foto), Managing Partner John Taylor Romania.

Bogdan Voica a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, sectia Finante-Banci. Dupa trei ani de experienta in domeniile banking & advisory in cadrul companiilor Banc Post si Deloitte, au urmat sapte ani de project management in constructii si dezvoltare in companii internationale si brokeraj & advisory pentru compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

"Viitorii nostri clienti in Romania vor fi cei care isi doresc o proprietate a carei valoare nu este data de costul pe metru patrat, ci de istoria si arhitectura speciala a acelei proprietati amplasata intr-o locatie unica. Principalele activitati din Romania vor fi de brokeraj si consultanta la standard John Taylor nealterat de tendintele locale", a adaugat Voica.

Valoarea de tranzactionare a unei proprietati John Taylor este data de o valoare minima de 3.000 euro/mp sau de valoarea data de istoricul locatiei, arhitectura sau unicitatea locatiei. In prezent, proprietatile John Taylor din Romania sunt in locatii precum Kieseleff, Primaverii, Herastrau, centrul istoric sau Poiana Brasov.

In prezent, John Taylor Romania are un numar de patru angajati si se afla in proces de recrutare. Numarul optim de angajati pentru o asemenea structura de agentie de consultanta imobiliara este de cinci – sapte angajati.

Numele companiei John Taylor vine de la initiatorul sau, un negociator care si-a inceput cariera la Cannes. In anul 1864, la varsta de 30 de ani, antreprenorul a deschis prima agentie de real estate din Cannes, iar business-ul s-a transformat intr-o afacere de familie cu ajutorul fiului sau.

In anii ’90, agentia John Taylor si-a inceput expansiunea la nivel mondial, trecand granitele Frantei datorita achizitiei sale de Grupul Michel Pastor. La ora actuala, agentia are 20 de birouri deschise la Monte Carlo, Cannes, Saint Tropez, Milano, Barcelona, Valbonne etc., fiind specializata in servicii de inchiriere, tranzactionare si consultanta imobiliara.