John Kerry, secretarul de Stat al Statelor Unite, transmite felicitari poporului roman, in numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, celebrata pe 1 decembrie, conform Mediafax.

"In numele presedintelui Obama si al poporului Statelor Unite, transmit cele mai bune urari tuturor romanilor cu ocazia Zilei Unirii, pe 1 decembrie", a declarat John Kerry, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

"Anul acesta, Statele Unite si Romania au parcurs etape importante in parteneriatul strategic. In octombrie, tarile noastre au inaugurat lucrarile la baza aeriana de la Deveselu, unde va fi construita o noua unitate antiracheta - o contributie semnificativa pentru securitatea noastra comuna si a Aliantei Nord-Atlantice", a adaugat John Kerry.

"De asemenea, am innoit Acordul bilateral Fulbright, program de schimburi educationale la care, din 1960, au participat peste 3.000 de studenti, profesori si cercetatori din ambele tari. Relatiile economice dintre Statele Unite si Romania sunt puternice, cu investitii de miliarde de dolari incepand din 1990", a continuat secretarul de Stat american.

"Statele Unite sunt mandre sa aiba un prieten apropiat si un aliat precum Romania; ne gandim chiar la consolidarea parteneriatului nostru in anii urmatori", a incheiat Kerry.

Citeste si:
Penny Market deschide sase noi magazine in Romania
Penny Market deschide sase...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Americanii, de 1 DECEMBRIE: Romania este aliat si prieten al SUA