Pe măsură ce humanoizii au început să iși extindă teritoriile, acum sute de mii de ani, bolile infecțioase s-au răspândit și ele. Chiar și în această eră modernă, izbucniri de boli în zone controlate au loc frecvent, deși nu au loc atât de des epidemii precum cea recentă, de COVID-19.

Boli mortale și viruși au decimat populația Terrei din cele mai vechi timpuri, însă acestea nu au fost atât de dese până în momentul în care Homo Sapiens a început să întreprindă activități de agricultură. Atunci, odată cu formarea primelor comunități umane interconectate prin comerț, bolile au cunoscut o răspândire rapidă.

Malarie, tuberculoză, lepră, influenza, varicelă și până la ciumă, toate au fost boli extrem de temut în urma cu sute sau mii de ani.

Iată două infografice care arată cele mai severe epidemii din istoria cunoscută a omenirii. Pus față în față cu acestea, COVID-19 nu mai pare ”atât de dur”, însă, chiar și așa, reprezintă un test pentru umanitate, viteza sa de reacție și disciplina oamenilor.

Sursa: VisualCapitalist.com

Citeste si:
Un angajat al Penitenciarului Iaşi, confirmat pozitiv la testul de...
ANP: Un angajat al...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Nouă poliţişti de la Furturi Auto din Capitală au fost confirmaţi cu coronavirus
Setari Cookie-uri