Ministerul Apărării Naționale a demarat pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat şi autorizat.

Ministerul Apărării Naționale a demarat pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2, care va fi situată în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Primele operațiuni vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor, după cum puteți observa din galeria foto de la finalul materialului.

„Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează MApN.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola, conform precizărilor făcute de către reprezentanții MApN în postarea de pe Facebook pe care o găsiți integral mai jos.

Citeste si:
Prefectul județului Ialomița cere carantinarea totală a orașului...
COVID-19 | Prefectul...

Sursa foto: Facebook MAPN

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Ministerul Sănătății face achiziţii de ventilatoare: Avem și o producție internă
Setari Cookie-uri