Dahna, o aplicație românească, menită să fie un instrument util tuturor celor care doresc să aibă o viață sănătoasă, lansează o funcționalitate de stabilire a obiectivelor de modificare și menținere a greutății. Această facilitate, disponibilă de săptămâna viitoare, vine în contextul în care foarte mulți oameni lucrează acum de acasă și nu mai au acces la sălile de sport, din cauza răspândirii CORONAVIRUS.

„Situația actuală ar trebui să ne pună față în față cu noi înșine și să analizăm modul în care trăim. Deși poate nu suntem conștienți tot timpul de asta, realitatea este că bolile de inimă ucid mult mai multe persoane decât virozele. Ca urmare, credem că acesta este un moment bun să luăm decizii alimentare benefice pentru sănătatea noastră. Pentru că un organism echilibrat și bine pregătit face față mult mai ușor tuturor provocărilor, inclusiv celor legate de Coronavirus”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniela Tatu-Chițoiu, inițiatoarea aplicației Dahna, care poate fi descărcată gratuit, atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Aplicația creează planuri alimentare, meniuri zilnice personalizate cu expertiza cardiologilor și a nutriționiștilor.

Noutatea acestei aplicații este "adunarea sub aceeași umbrelă" a tuturor activităților, respectiv etapelor, dedicate alimentației, de la alegerea meniului până la servirea acestuia. Aplicația oferă o economie foarte mare de timp și de resurse alocate acestor activități, în doar 3-5 minute realizezi prin meniul aplicației toate activitățile necesare.

Astfel, în scurt timp, îți cunoști profilul metabolic, alegi ce vrei să mănânci, obții meniuri zilnice personalizate cu modul de preparare extrem de simplu și rapid, ai generată lista de cumpărături cu care mergi la supermarket și în curând lista va deveni comandă trimisă către livrator pentru a fi aduse acasă ingredientele. Apoi zilnic primești notificare pe telefon cu meniul ales aferent zilei următoare.

Dahna este funcțională și pentru pentru nevăzători. A fost prezentată Asociației de Nevăzători din România și testată împreună cu aceștia. În cele 8 luni de la lansare, peste 10.000 de persoane au descărcat aplicația.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri