Institutul Matei Balș din Capitală a fost dotat cu un robot autonom de dezinfecție, pus la dispoziție gratuit de compania Bucharest Robots, cu rolul de a ajuta cadrele medicale în criza generată de virusul COVID-19, scrie start-up.ro.

Începând de astăzi, Bucharest Robots și Asociația Suport pun la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale.

Robotul autonom omoară până la 99.99% dintre bacteriile rezistente: Clostridium Difficile, MRSA,VRE, Norovirus, ajungând până la Log 6 și log 7 de dezinfecție.Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare intensitatea acesteia și puterea de a o combate. Soluțiile de dezinfecție actuale disponibile pe piață necesită intervenția personalului din spital pentru a fi poziționate în camerele care trebuiesc dezinfectate.

Robotul autonom UVD este în acest moment singura soluție automatizată de pe piața globală capabilă să se poziționeze singură în camera ce trebuie dezinfectată, fără nici un fel de intervenție umană.

Citește mai multe pe start-up.ro.

Citeste si:
Euromonitor: 10 tendințe ale consumatorilor pentru 2020
Euromonitor: 10 tendințe ale...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Antibiotice Iaşi reia producţia de paracetamol şi novocalmin în regim de urgenţă
Setari Cookie-uri