Institutul Matei Balș din Capitală a fost dotat cu un robot autonom de dezinfecție, pus la dispoziție gratuit de compania Bucharest Robots, cu rolul de a ajuta cadrele medicale în criza generată de virusul COVID-19, scrie start-up.ro.

Începând de astăzi, Bucharest Robots și Asociația Suport pun la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale.

Robotul autonom omoară până la 99.99% dintre bacteriile rezistente: Clostridium Difficile, MRSA,VRE, Norovirus, ajungând până la Log 6 și log 7 de dezinfecție.Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare intensitatea acesteia și puterea de a o combate. Soluțiile de dezinfecție actuale disponibile pe piață necesită intervenția personalului din spital pentru a fi poziționate în camerele care trebuiesc dezinfectate.

Robotul autonom UVD este în acest moment singura soluție automatizată de pe piața globală capabilă să se poziționeze singură în camera ce trebuie dezinfectată, fără nici un fel de intervenție umană.

Citește mai multe pe start-up.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri