Sandoz donează spitalelor din România 100.000 de doze dintr-un medicament pentru COVID-19

Sandoz, o divizie a Grupului Novartis în România (Novartis Pharma, Novartis Oncology și Sandoz) anunță astăzi o donație de 100.000 de doze de hidroxiclorochina generică, produsă de Sandoz, pentru a acoperi nevoia de tratament pentru peste 4.000 de pacienți din România spitalizați și diagnosticați cu COVID-19.

Scopul acestei donații este de a oferi pacienților acces la un tratament posibil eficace în lupta împotriva COVID-19. Autoritățile din România vor aloca acest medicament de la Unifarm către spitalele care au nevoie.

Hidroxiclorochina este un medicament inclus în protocolul național standard pentru tratarea pacienților cu COVID-19, elaborat de Ministerul Sănătății din România

Hidroxiclorochina, un medicament care se folosește de multă vreme în tratarea malariei și care are indicații și în tratamentul lupusului eritematos și poliartritei reumatoide, este parte din studiile clinice pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. În timp ce comunitatea medicală își pune mari speranțe în combinațiile de tratament care includ acest medicament, datele științifice care să ateste eficacitatea sunt unele preliminare și este nevoie de o evaluare mai îndelungată. La nivel global, Novartis susține eforturile pentru derularea studiilor clinice și va continua să evalueze noi direcții de cercetare medicală.

Protocolul de tratament stabilit de Ministerul Sănătății din România include hidroxiclorochina, pe lângă alte tratamente recomandate pentru pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Contribuim la furnizarea unei părți din cantitatea de hidroxiclorochină necesară pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, conform protocolului național. Donarea acestei cantități importante de hidroxiclorochină către autoritățile din România vine în completarea contribuției anterioare de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a facut-o și care a inclus azitromicina produsă de Sandoz la Târgu Mureș. Astfel, contribuim la facilitarea accesului pacienților spitalizați și diagnosticați cu COVID-19 la tratamentul prevăzut de protocolul național. În vremuri ca acestea, solidaritatea este esențială. Trebuie să susținem autoritățile și să prețuim profesioniștii din domeniul medical”, a declarat Thodoris Dimopoulos, Country Head Sandoz România.

Donația de 100.000 de doze de hidroxiclorochină generică, produse de Sandoz, vine în completarea contribuției către sistemul românesc de sănătate, anunțată de Grupul Novartis în România, în data de 6 aprilie 2020.

Citeste si:
Medicamente şi bani donaţi de Novartis pentru sistemul românesc de...
Medicamente şi bani donaţi de...

Aceasta constă într-un sprijin de aproximativ 480.000 USD pentru sistemul național de sănătate, în lupta împotriva COVID-19. Compania a contribuit cu 380.000 USD sprijinind Societatea Națională de Cruce Roșie din România pentru fondul de urgență pentru echipamente de protecție, materiale și alte echipamente medicale și cu o sumă totală de aproximativ 50.000 USD pentru acoperirea nevoilor urgente, apărute în contextul pandemiei de COVID-19 și exprimate de cinci spitale din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești și Târgu Mureș, cu privire la achiziția de echipamente de protecție, materiale, bunuri și alte echipamente medicale.

De asemenea, Grupul Novartis în România a donat 100.000 de doze de azitromicină de 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți. Azitromicina este un medicament recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și parte a unor combinații terapeutice, inclusiv alături de hidroxiclorochină, utilizate în tratamentul pacienților spitalizați, cu afecțiuni cronice, asociate COVID-19. Donația de azitromicină a fost posibilă cu sprijinul unității de producție Sandoz Târgu Mureș, unde s-au intensificat eforturile de creștere a producției acestuia, iar medicamentul este fabricat pentru 60 de țări din Europa, America de Nord și ale state.

Donația de 100.000 de unități de hidroxiclorochină este parte a angajamentului Novartis de a dona, la nivel modial, 130 de milioane de doze de hidroxiclorochină până la finalul lunii mai, în condițiile în care autoritățile locale de reglementare recomandă utilizarea medicamentului pentru pacienții cu COVID-19. În plus, la nivel global, Sandoz își propune să lucreze îndeaproape cu alți producători, pentru a accelera producția de hidroxiclorochină, dacă este cazul, și pentru a contribui la distribuirea acesteia în țări din întreaga lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri