Primul caz de infectare cu o mutație recent descoperită a variantei Omicron a fost depistat în România. Omicron, varianta cea mai răspândită a virusului COVID-19 și-a continuat mutațiile, iar această nouă variantă, denumită „Kraken”, a fost confirmată la noi la un bebeluș care suferă de o formă ușoară a bolii, relatează Digi 24.

Noua variantă are numele oficial de XBB.1.5 și este rezultatul combinației dintre două fragmente de variante. Numită "Kraken", tulpina se răspândește mai repede decât oricare dintre variantele Omicron cunoscute până acum. Cazuri au fost înregistrate în 29 de țări, dintre care 13 doar în Europa.

Această nouă sub-variantă a fost descoperită inițial în SUA, în octombrie 2022, și se pare că a fost cauza principală din spatele unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19 peste Ocean, unde se estimează că este responsabil pentru 41% dintre cazurile curente de Covid-19, conform datelor făcute publice de CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA).

„Kraken” a fost depistat deja și în Europa, fiind raportate cazuri în Marea Britanie. Acolo, cercetătorii spun că această sub-variantă ar fi responsabilă pentru circa 4% din cazurile de COVID-19, dar această proporție este în creștere. În total, virusul a ajuns deja în mai bine de 25 de state europene, iar oamenii de știință au declarat că n-au mai observat o variantă capabilă să se răspândească atât de repede de la varianta Omicron BA.1 din urmă cu aproximativ un an.

.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri