Pentru că se apropie Sărbătoarea Paştelui, nutriţioniştii ne sfătuiesc să gătim cantități mult mai mici, pentru că nu mai avem invitați, astfel încât ceea ce consumăm, după o perioadă în care am făcut mai puţină mişcare şi am fost izolaţi în casă, să nu ne afecteze sănătatea.

Specialitățile pentru masa de Paște trebuie gătite în cantități mult mai mici, pentru că nu mai avem invitați și nici nu ne dorim să luăm în greutate, a explicat pentru wall-street.ro doctor Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, doctor în medicină, acreditată de Federația Mondială a Obezității, Clinica Smart Nutrition.

Este important să nu le servim pe toate la fiecare masă, ci să alegem de fiecare dată un fel de mâncare din care să gustăm. Drobul, ciorba, friptura slabă, salatele, ouăle fierte sunt alimente cu care nutriționiștii sunt prieteni buni, așa că masa de Paște nu trebuie să reprezinte un pericol pentru siluetă dacă nu exagerăm cu dimensiunea porțiilor sau cu desertul.

Să nu uităm să căutăm programe cu exerciții de făcut în casă (internetul ne ajută) și să respectăm indicațiile autorităților”, a completat medicul.

Totodată, aceasta spune că în perioada de izolare este important să ne adaptăm alimentația în funcție de activitatea fizică (mâncăm mai puțin dacă nu ne mișcăm deloc) și de lista de cumpărături.

Citeste si:
EMA analizează tratamentul anti-COVID-19 sub formă de pastile...
EMA analizează tratamentul...

Recomandări pentru cumpărături în vremea pandemiei

”Imediat după ce ne-am aprovizionat, consumăm alimentele perisabile (legumele proaspete, de sezon, precum salata verde, spanacul, loboda, leurda, ridichi, ceapa/usturoiul verde) și apoi putem prepara mâncăruri cu legume congelate sau conservate”, mai spune doctor Mihaela Posea.

Pentru a ne menține greutatea, este important să avem o rutină care să includă mesele principale (putem renunța la cele 2 gustări), activitate fizică ce poate fi făcută în casă și program de somn.

Totodată, aceasta este de părere că lista de cumpărături trebuie să acopere necesitățile familiei pe o perioadă mai mare, 7- 10 zile, de aceea lista trebuie facută cu grijă.

”Este foarte important ca alimentația să rămână una sănătoasă și să acopere nevoile nutriționale ale organismului. De aceea este important ca lista să fie una echilibrată și să ne permită să mâncăm sănătos”, a completat medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.

Citeste si:
Vaccinare împotriva COVID-19, fără programare, la centrele Romexpo
Vaccinare împotriva COVID-19,...

Sursa foto: Unsplash

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri