Romgaz direcţionează banii alocaţi sponsorizărilor către spitalele din ţară care au nevoie de sprijin pentru achiziţia de aparatură medicală necesară şi echipamente de protecţie împotriva COVID 19 şi a alocat 1,5 milioane lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, conform unui comunicat remis AGERPRES.

"Romgaz a răspuns apelului venit din partea ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dl Virgil Popescu, iar astăzi (joi) a alocat suma de 1.500.000 lei pentru a veni sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba pentru achiziţia de materiale sanitare necesare luptei împotriva COVID 19", se menţionează în comunicat.

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a subliniat că, în urma discuţiilor cu ministrul Economiei, a decis că prioritar pentru Romgaz este să sprijine spitalele din România în lupta cu Coronavirus.

"Suntem cu toţii conştienţi de importanţa sprijinirii spitalelor cu aparatură medicală şi cu echipamentele de protecţie necesare, astfel încât personalul medical să fie protejat şi populaţia să se simtă în siguranţă! Doar împreună putem să acţionăm corespunzător şi să limităm pe cât posibil efectele nefaste ale pandemiei. Asigur
autorităţile statului că au în Romgaz un partener de încredere şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta spitalele din România", a spus Volintiru.

De la începutul declanşării stării de urgenţă, Romgaz a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19 şi a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naţionale de informare şi conştientizare a populaţiei privind metodele de prevenire a infectării cu noul virus şi a oferit suport financiar Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru extinderea şi dotarea secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă, în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor COVID 19.

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%.

Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând în anul 1909. Romgaz face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale,
efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013 Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri