Noul protocol de tratament pentru bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Doctorul Virgil Musta implementează un nou protocol la spitalul Victor Babeş din Timişoara, care vine în sprijinul pacienţilor pentru ca aceştia să nu mai ajungă la Terapie Intensivă, notează Mediafax.

Noi folosim un protocolul de tratament antiviral, conform protocolului naţional la care am asociat tratament patogenic de profilaxie a complicaţiilor tromboembolice şi celor inflamatorii. Este o medicaţie care de fapt se foloseşte în ţară în alte patologii, nu este nimic nou. Este tratamentul anti-coagulant în doză preventivă sau în doză curativă şi tratament anti-inflamator cu corticoterapie, dar toate acestea se introduc în funcţie de faza şi forma clinică de boală. Medicamentele anti-inflamatorii diminuează inflamaţia. Sunt medicamente non-steroide, cum ar fi aspirina, nurofenul, sunt medicamente cunoscute şi sunt folosite, nu numai în această patologie. Anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară”, spune doctorul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Doctorul Virgil Musta spune că tratamentul trebuie etapizat în funcţie de gravitatea infectării. Pacienţii asintomatici nu sunt trataţi cu antivirale specifice, ci doar cu Paracetamol şi sunt izolaţi pentru a nu împrăştia boala.

La baza noului protocol implementat în Spitalul Victor Babeş din Timişoara stau cercetările recente la nivel international şi modele de bună practică ale unor clinici de renume din străinătate.

Începând de miercuri, în Timişoara a devenit obligatorie purtarea de măşti şi mănuşi în mijloacele de transport în comun şi în incinte închise ale unităţilor publice şi private care desfăşoară activităţi cu publicul.

Citeste si:
Acesta este protocolul pentru funeralii dacă apar decese cauzate de...
Ministerul Sănătății a...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a solicitat Guvernului plafonarea preţului măştilor de protecţie la valoarea din decembrie 2019, atâta timp cât încă persistă starea de urgenţă, întrucât au devenit "marfă de lux".

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri