Un nou focar de coronavirus a fost depistat într-un cămin de bătrâni privat din municipiul Arad, unde opt persoane au fost confirmate bolnave de COVID-19, scrie Agerpres.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că noul focar este la centrul de îngrijire persoane vârstnice din cartierul Aradul Nou, unde în prezent se fac testări în rândul tuturor angajaţilor şi beneficiarilor.

„Este un centru de îngrijiri privat. Am dispus internarea imediată a celor opt persoane, în două secţii diferite ale Spitalului Judeţean. Avem teste în lucru, cifrele privind cei pozitivi sunt încă în dinamică", a precizat şeful DSP Arad.

La un alt cămin de bătrâni, de pe strada Bodrogului, care are 126 de beneficiari, a fost confirmat pozitiv un angajat.

În urma testărilor din ultimele zile, care au avut loc în toate căminele de bătrâni din judeţ, au fost confirmate, până la ora transmiterii acestei ştiri, 73 de îmbolnăviri, aproximativ 50 fiind în rândul beneficiarilor, iar restul în rândul personalului. În jur de 50 de teste sunt încă în lucru, iar rezultatele sunt aşteptate miercuri şi joi, a declarat Horea Timiş.

El a precizat că în următoarea perioadă vor fi testaţi cei care acţionează „în linia întâi", de la poliţişti locali şi ambulanţieri, la personal de la frontieră sau din penitenciar.

Autorităţile de sănătate publică anunţaseră, luni, că au efectuat peste 600 de teste pentru COVID-19, în toate căminele de bătrâni din judeţul Arad, în cinci dintre acestea fiind depistaţi bolnavi la acea dată. Cele mai multe cazuri au fost confirmate la căminul din Sântana şi la cel din Pecica.

Peste o sută de angajaţi şi beneficiari de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) din Costâna au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se iau măsuri pentru izolarea acestora şi dezinfecţia tuturor locaţiilor.

Încă 12 persoane infectate cu noul coronavirus, şase femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 47 şi 90 de ani, au murit, numărul celor decedaţi ajungând la 675, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri