Nouă unități medicale din București primesc aparatură și echipamente medicale vitale în valoare de 25.000 de euro, achiziționate din fondul de urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii România.

Este vorba despre Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Malaxa, Maternitatea Cantacuzino, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, Spitalul Universitar de Urgență București și Centrul de Urgențe Stomatologice pentru Copiii din București.

Pentru a veni în sprijinul medicilor, au fost achiziționate 60 de termometre no touch, echipamente de protecție, o unitate de control completă pentru masă de reanimare, o sondă pentru ecografie și un aparat de nebulizare.

Peste 5.000 de cadre medicale au primit sprijin de la Salvați Copiii

Până în acest moment, 35 unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 139.625 de echipamente și materiale medicale indispensabile.

În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua echiparea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Neonatologie I
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Neonatologie II
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Secția ORL
• Spitalul Grigore Alexandrescu - Secția ORL
• Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București.

Retail jobs

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 605.525 euro, din care, 512.801 euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Asociația Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 92.724 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici.

Citeste si:
România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei
România cere sprijin...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri