Tătaru: După 1 iunie, începem un studiu de evaluare la nivel naţional a imunizării contra COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că după 1 iunie, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, va începe o testare la nivel naţional, regional, local, a persoanelor voluntare, pentru un studiu de evaluare.

"Pe parcursul acestei veri, vom avea în continuare testări, conform protocoalelor, Real Time PCR pentru testări moleculare în cadrul anchetelor epidemiologice, conform protocoalelor stabilite de INSP, care vor fi adaptate. În acelaşi timp, după 1 iunie, în funcţie de evoluţia pantei descendente a curbei, vom începe un studiu de evaluare la nivel naţional, regional, local a persoanelor voluntare, cărora li se va verifica imunitatea. Putem evalua şi prognoza evoluţia viitoare care presupune recrudescenţa de toamnă - iarnă", a precizat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a participat luni la "Ora Guvernului" în plenul Camerei Deputaţilor.

"Suntem într-un moment în care consider că politicul nu trebuie să ia locul profesiei, într-un moment în care sănătatea poporului român trebuie să primeze şi orice sugestie care vine într-un context care interesează sănătatea poporului român este binevenită şi este acceptată în totalitatea ei. Suntem într-un moment în care nu am trecut de perioada grea, suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări, suntem într-un moment în care, chiar dacă factorul politic a reînviat, trebuie să ne menţinem într-o relaţie strict medicală, pentru că poporul român are nevoie de sănătate, nu de dispute politice", a afirmat Nelu Tătaru, după dezbatere.

Citeste si:
Le Monde: CCR garantează persoanelor infectate cu COVID libertate...
Cotidianul Le Monde: CCR...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Compania care produce Remdesivir va livra cantități mai mari din toamnă
Setari Cookie-uri