4.000 de copii din București vor beneficia de un sprijin de 500 de lei de la Primăria Capitalei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari, în cadrul proiectului„CLAR - pentru COPII”. Valoarea totală a acestuia este de două milioane lei.

Înscrierile pentru acest proiect încep pe 18 mai și se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului. Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

”Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere - rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte.”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Cei care pot beneficia de acest proiect sunt copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului.

De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

”Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate”, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri