MSD, lider al industriei farmaceutice la nivel mondial, continuă să se implice în acțiuni de combatere a pandemiei de COVID‑19 și susține sistemul medical și eroii din spatele măștilor cu o donație de 500.000 lei către Crucea Roșie Română, ținând cont de faptul că lupta cu acest virus nu s-a terminat încă.

Donația va putea fi folosită pentru achiziția de echipamente medicale pentru spitalele din linia întâi, echipamente de protecție pentru cadrele medicale din aceste unități și din institutele de oncologie din țară, pentru medici de familie, precum și pentru voluntari ai Crucii Roșii Române.

Vezi și: Coronavirus | Cum ne tratăm în timpul crizei COVID-19. Serviciile de consultanță online și aplicațiile, la mare căutare

Astfel o parte din fonduri va fi alocată pentru achiziția de aparatură și kituri de secvențiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atât pentru spitalele COVID‑19, cât și pentru unitățile spitalicești care tratează pacienți oncologici. De asemenea, va fi dotată cu aparatură medicală unitatea mobilă ATI achiziționată de Crucea Roșie Română

Retail jobs

Prima linie de acțiune a companiei MSD România, ca răspuns la impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra accesului pacienților la servicii medicale și tratament, a fost reprezentată de susținerea platformelor de comunicare și suport dezvoltate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Aceste inițiative oferă pacienților informații esențiale, menite să-i ajute să se protejeze și să navigheze prin schimbările din sistemul de sănătate în această perioadă dificilă.

Vezi și: Platforma utilizată de spitalele din București pentru evaluare online plănuiește să se extindă în toată țara

Pericolul reprezentat de pandemia de COVID‑19 va fi activ în comunitățile noastre pentru o perioadă mai lungă de timp, din acest motiv este nevoie în continuare de ajutor în această luptă. Nu este pentru prima dată când prin unitate înfruntăm și soluționăm probleme complexe de sănătate publică. În cei 25 de ani de prezență locală, MSD Romania a fost parte a unor modele intervenționale de succes, alături de cei care, și atunci și acum, sunt în tot prima linie: profesioniștii din domeniul sănătății

Citeste si:
România ar putea avea un tratament oral pentru pacienții cu forme...
Un tratament oral pentru...

Nicolas Renard - Director General al MSD România

Întreaga donație face parte din măsurile regionale și globale ale MSD de sprijinire a eforturilor menite să combată efectele pandemiei COVID-19. Pe lângă asigurarea continuității în furnizarea medicamentelor și vaccinurilor din portofoliul MSD, precum și continuarea desfășurării studiilor clinice, compania se concentrează în a-și pune expertiza științifică în slujba dezvoltării de medicamente antivirale și susținerea furnizorilor de servicii medicale și a comunităților sale.

„Pe tot parcursul acestei crize de sănătate publică, profesioniștii din domeniul sănătății din regiunea Balcanilor s-au mobilizat extraordinar, acționând cu mult curaj în condiții fără precedent. Prin determinarea acestora de a limita pierderea de vieți omenești, cu susținerea autoritățile naționale, sistemele de sănătate din regiune și-au dovedit capacitatea a răspunde rapid la provocările ridicate de pandemie. La nivel regional, MSD a sprijinit în mod activ comunitățile prin donații de produse, echipamente personale de protecție (PPE) și programe de suport pentru organizațiile de pacienți”, afirmă Branimir Brankov, Managing Director MSD Balkans.

Citeste si:
1.400 de refugiaţi ucraineni au intrat, în ultimele 24 de ore, în...
Prefectura Botoșani: 1.400 de...

Te poate interesa și: Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer lansează Ghidul pacientului cu cancer în perioada epidemiei COVID-19

Recunoscând necesitatea unor resurse profesionale suplimentare în domeniul sănătății, incluzând medici, asistenți medicali și tehnicieni de laborator medical pentru a ajuta în regiunile în care se răspândește SARS-CoV-2, MSD Balkans a implementat un program care să permită angajaților cu pregătire medicală să devină voluntari pentru a-și ajuta comunitățile, salariul de bază fiind în continuarea asigurat de companie.

La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari în eforturile de combatere a COVID-19 până în prezent. Prin MSD for Mothers, inițiativa globală a companiei de reducere a mortalității materne, MSD va oferi 3 milioane de dolari pentru a ajuta sistemele de sănătate să răspundă mai bine în această perioadă nevoilor femeilor însărcinate înainte, în timpul și după naștere.

Citeste si:
Lupta în prima linie prin ochii unui medic: De o lună suntem la foc...
Lupta în prima linie prin...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri