Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unitate pediatrică de elită, primesc aparatură medicală necesară unor intervenții optime, inclusiv în ceea ce privește intubarea pacienților, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii, pentru întărirea capacității spitalelor, aflate sub presiune crescută pe fondul pandemiei de COVID-19.

Astfel, cu sprijin de la Penny Market, unitatea medicală va fi dotată cu aparatură în valoare totală de 35.000 de euro, după cum urmează:
• Fibroscop Nazofaringo-laringian, care reprezintă standardul optim pentru o rino-faringo-laringo diagnosticare completă;

• Sursă de lumină, care furnizează o lumină albă foarte puternică, pentru a asigura o vizualizare clară a corzilor vocale;

• Două videofibroscoape flexibile nazofaringo-laringiane, cu cameră video și monitor, esențiale pentru managementul căilor respiratorii și bronhoscopie.

Aceste echipamente vor ajuta în soluționarea urgențelor majore din sfera ORL, care presupune salvarea copiilor care au aspirat sau înghițit corpi străini, aflați în iminență de deces prin sufocare. De asemenea, se vor putea realiza bronhoaspirații, absolut necesare copiilor cu afecțiuni neurologice care nu pot respira spontan, dar și la copii cu stare generală gravă, cu comorbidități complexe, aflați în secțiile de terapie intensivă.

Citeste si:
Guvernul a aprobat construirea unui nou centru de arși în București
Guvernul a aprobat...

Citește și: Românii au cheltuit 62 mil.lei pe dermatocosmetice. În topul vânzărilor se află şi două branduri româneşti, Farmec şi Ivatherm

Este cea de-a doua dotare de anul acesta pe care Salvați Copiii o face prioritar la Spitalul Grigore Alexandrescu, de la debutul pandemiei de COVID-19: la finalul lunii martie, unitatea medicală a primit un ventilator de suport respirator pentru secția ATI pentru intervenții în cazul patologiilor severe.

100 de consultații pe zi

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale de copii din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi. În cadrul secției ORL se efectuează bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesită extragerea corpilor străini.

Considerăm că eforturile noastre de sprijinire a comunităților din România începute în anii precedenți trebuie să continue și să fie relevante și în această perioadă dificilă. Prin parteneriatul cu Salvați Copiii suntem alături de medici, dar și de copii, prin achiziționarea de aparatură medicală vitală pentru Secția ORL a spitalului Grigore Alexandrescu din București. Sperăm că acest lucru va contribui la optimizarea sistemului de sănătate. Odată cu inițierea concursului de la Magic FM cu premii pentru cei din linia întâi, le mulțumim simbolic tuturor cadrelor medicale pentru efortul deosebit pe care îl depun în fiecare zi, dar le transmitem și aprecierea și încrederea nu doar a PENNY Market, ci și a pacienților pe care i-au ajutat sau cărora chiar le-au salvat viața

Citeste si:
Impactul pandemiei asupra elevilor: copii agitați, cu înclinări...
Roxana Paraschiv (Salvați...

Irina Butnaru, Corporate Communications Manager PENNY Market | REWE România

Până pe data de 5 iunie, toți cei care vor să răsplătească un medic, eroul de lângă noi, pot participa la concursul Penny Market și Magic FM "Descoperă eroii de lângă tine!". Cea mai emoționantă poveste va fi premiată de Organizația “Salvați Copiii” și Penny Market cu un coș de cumpărături cu produse alimentare și pentru igienă, în valoare de 500 de euro.

Te poate interesa și: Peste 80 de milioane de copii sunt în pericol, după întreruperea programelor de vaccinare ca urmare a COVID-19

Fondul de urgență pentru spitale, bilanț de etapă

De la crearea Fondului de urgență pentru întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei, 43 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă.

Citeste si:
Spitalul Grigore Alexandrescu a primit aparatură pentru tratarea...
Spitalul Grigore Alexandrescu...

Peste 5.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 198.264 de echipamente și materiale medicale indispensabile.

În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecție (măști, combinezoane, viziere etc.) și aparatură medicală vitală (ecograf, monitoare de funcții vitale, lampă UV, lampă de fototerapie, lampă de examinare mobilă, injectomate, pulsoximetre, nebulizator, instrumentar medical) pentru:

• Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă Iași
• Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București
• Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova
• Spitalul de Urgență Petroșani
• Spitalul Municipal Făgăraș.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri