Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că miercuri va avea discuţii cu administratorii mall-urilor, urmând ca în funcţie de contextul epidemiologic să se analizeze deschiderea etapizată a acestora începând cu data de 15 iunie.

"Sper ca după relaxările de la 1 iunie să avem acelaşi parcurs, pentru ca după 15 iunie să avem un al treilea pachet de măsuri de relaxare. (...) În următoarele două săptămâni trebuie să facem nişte evaluări. Mâine voi avea nişte discuţii cu administratorii mall-urilor şi vom pune pe tapet ce se poate şi ce nu se poate. (...) Intenţionăm ca tot ceea nu a fost deschis, să deschidem în următoarea perioadă, că e 15 iunie sau 1 iulie, mai devreme nu. (...) Mall-urile au magazine, dar au şi food-court-uri, au şi cinematografe şi spaţii de joacă. Ele trebuie gestionate ca locuri unde avem adunări populaţionale şi trebuie gestionate într-un context epidemiologic, în care precauţiile şi recomandările trebuie să aibă întâietate", a afirmat Tătaru la TVR1, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă deschiderea mall-urilor se va face etapizat, întâi magazine, apoi food-court, apoi locurile de joacă, Tătaru a răspuns: "Este foarte posibil. Dar vorbim de 15 iunie. Vom avea aceste discuţii şi vom pune în discuţie evaluarea la un anumit moment care va decide şi ce se deschide din interiorul mall-urilor. Vom anunţa cu două zile înainte, dar discuţiile cu agenţii economici sunt cu săptămâni înainte. Fiecare este pregătit, pentru compartimentul pe care îl are".

Vezi și: Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile, fără cinematografe şi locuri de joacă

Tătaru a mai explicat că "în măsura în care vom avea o transmitere comunitară aproape de zero, atunci nu mai vedem aceste restricţii, vedem doar precauţiile (...) în spaţiile comune ca igienă, folosirea unui dezinfectant, spălatul pe mâini, pe faţă".

Tătaru a evidenţiat totuşi că "va mai dura" până la revenirea la normal. "Noi trebuie să gestionăm un prim episod al unei pandemii", a adăugat el.

Potrivit ministrului Sănătăţii, este posibil ca pe parcursul verii să fie deschise after-school-urile, grădiniţele şi creşele private "în condiţiile în care contextul epidemiologic o va permite".

"După 12 iunie se termină anul şcolar, părinţii nu vor mai putea rămâne acasă cu copiii şi atunci trebuie să ne gândim şi la acest lucru", a spus Tătaru.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri