Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv

O anchetă epidemiologică a fost declanșată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, după ce un medic și un asistent au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Specialiștii încearcă acum să stabilească contacții direcți ai celor doi.

Managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, Bogdan Şaramet, a anunţat că în cursul zilei de vineri au fost testate 30 de persoane, pacienţi şi cadre medicale, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, testările au început la primele ore ale zilei de vineri, odată cu ancheta epidemiologică demarată de Direcţia de Sănătate Publică. Atât medicul, cât şi asistentul medical au fost confirmaţi pozitiv în urma unei testări făcute joi seara. Cele două cadre medicale lucrează în pavilioane şi clinici diferite.

„Au fost testate 30 de persoane, într-o primă etapă, pacienţi şi cadre medicale. În următoarele zilele vor fi testaţi toţi pacienţii şi toate cadrele medicale care prezintă simptomatologie de Covid-19. În ziua în care s-a simţit rău, medicul a cerut să i se facă testul Covid-19, i s-a făcut în cursul zilei de joi. În cazul asistentei medicale, asistenta-şefă a văzut că nu se simte bine şi a solicitat testarea. Acestea sunt singurele două cazuri din incinta unităţii noastre, singura unitate de profil din zona Moldovei care a funcţionat în perioada pandemiei deservind urgenţele psihiatrice. Sperăm să rămână cazuri izolate. Este în desfăşurare o anchetă epidemiologică. Aşteptăm încheierea acestei anchete”, a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Acesta a spus că nu exclude posibilitatea ca medicul şi asistenta să se fi infectat în afara spitalului. „Nu ştiu cum s-au infectat cei doi. Probabilitatea ca personalul medical să se fi infectat de la pacienţi este foarte mică. Asta deoarece avem un sistem de filtre care de la începutul pandemiei de Covid-19 a funcţionat perfect. Noi am fost unul dintre spitalele cu cea mai mare adresabilitate în această perioadă”, a precizat managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Citeste si:
Protest la Institutul Socola, după ce zeci de angajaţi au fost...
Iaşi: Protest la Institutul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri