Senatul a adoptat, marţi, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul prin care se acordă cabinetelor medicale şi farmaciilor aflate în contract cu Casele de asigurări de sănătate 5.000 lei lunar, de la bugetul de stat, pentru materiale de protecţie.

În favoarea propunerii legislative, iniţiate de un grup de parlamentari PSD, au votat 90 de senatori, 13 au fost "împotrivă" şi 27 s-au abţinut.

"Furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale de specialitate în regim ambulatoriu, aflaţi în contract cu Casele de asigurări de sănătate, vor beneficia lunar de suma de 5.000 de lei/tură de activitate pentru asigurarea materialelor de protecţie necesare furnizorilor şi asiguraţilor. De sumele menţionate beneficiază cabinetele de medicină de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistică medicală. Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate", stipulează propunerea legislativă, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă a primit un raport de admitere din partea Comisiei de sănătate din Senat, prin amendamentul adoptat în comisie cabinetele stomatologice fiind incluse printre furnizorii de servicii farmaceutice şi medicale care beneficiază de acest ajutor.

Potrivit expunerii de motive, asigurarea materialelor de protecţie este necesară în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV2.

Citeste si:
Luni începe testarea gratuită a elevilor cu simptome de infecție...
Luni va fi lansat oficial...

Propunerea legislativă privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus va fi dezbătută şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori, majoritatea lucrând de la distanţă.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeste si:
Farmaciile Help Net sunt puncte de prim-ajutor în caz de caniculă
Farmaciile Help Net sunt...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri