Mai mulți specialiști din Statele Unite au făcut o listă cu activitățile considerate periculoase pentru populație în urma cărora te poți infecta mai ușor cu coronavirus. Astfel, prin intermediul unui infografic, aceștia explică populației cum putem reveni la normal, în siguranță, și care sunt riscurile de infectare cu coronavirus în funcție de tipul activităților pe care alegem să le facem în pandemie.

Activitățile sunt împărțite în cinci categorii, în funcție de gradul riscului de contaminare cu COVID-19, astfel: scăzut, scăzut mediu, mediu, mediu ridicat și ridicat.

De exemplu, potrivit infograficului de mai jos, petrecerile în baruri și cluburi de noapte, slujbele religioase în interiorul bisericilor și călătoriile cu avionul sunt considerate de experți ca fiind cele mai periculoase activități pentru răspândirea COVID-19.

Nici mersul la bibliotecă sau la muzeu nu ne fereşte de riscuri, mâncatul la o terasă sau o oră la locul de joacă.

Printre activitățile cu risc mediu se numără: mersul la grătar, la curte, mersul la plajă, cumpărăturile la mall, trimiterea copiilor la şcoală sau în tabără, înotul într-un bazin public sau vizitarea rudelor vârstnice sau chiar prieteni.

La polul opus, petrecerea timpului liber acasă, în activități cu familia, alergatul, mersul cu bicicleta sau plimbările cu animalul de companie sunt considerate cele mai sigure activități pe care le putem face fără a risca să ne infectăm cu coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri