Obligația de a purta mască în aer liber se extinde: județele Vâlcea și Brașov vor aplica măsura

Obligația de a purta mască în aer liber se extinde și în alte zone, după Argeș și Dâmbovița. Județele Vâlcea și Brașov vor aplica măsura.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, cum sunt târgurile, piețele, ştrandurile, piscinele, gările, autogările, staţiile de transport în comun.

De asemnea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ, relatează Agerpres.

Astfel, masca va fi obligatorie în toate pieţele agroalimentare permanente şi temporare, târguri de animale sau de produse tradiţionale, precum şi la evenimente de orice natură unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii în zonele aglomerate şi arterele pietonale intens circulate din localităţi, acestea urmând să fie stabilite de către autorităţile locale.

Citeste si:
Anisie, despre purtarea măștii de către elevi: Obligatorie momentan
Anisie, despre purtarea...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Singurii care sunt exceptaţi de purtarea măştii sunt copiii cu vârsta sub 5 ani.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns, la nivelul judeţului Braşov, la 2.933, în ultimele 24 de ore fiind raportate 49 de noi cazuri.

Dintre aceştia, 426 pacienţi sunt internaţi în spitale, 243 de persoane cu test pozitiv au consimţit să se autoizoleze la domiciliu, 537 sunt în carantină la domiciliu.

Citeste si:
Lista zonelor de pe litoral unde masca de protecție este obligatorie
Lista zonelor de pe litoral...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri