În Timișoara a apărut un focar de coronavirus la Centrul OncoHelp, locul unde sunt tratații bolnavii de cancer și cei cu afecțiuni hematologice.

Este vorba despre 12 angajați (infirmiere, două asistente și îngrijitor de curățenie) și un pacient. O singură asistentă a necesitat internare, restul fiind izolați la domiciliu.

”S-a dispus închiderea secției de oncologie medicală și hematologie din cadrul spitalului, pentru a realiza o dezinfecție terminală a celor două secții în urma depistării acestui focar. Pacienții trebuie să știe că vor fi contactați pentru a fi reprogramați și trebuie să aibă încredere că vom lua toate măsurile pentru a stinge acest focar și a asigura administrarea tratamentului în siguranță”, a declarat ăentru Digi24 Valeriu Borugă manager OncoHelp.

În efortul de a stinge focarul de COVID-19 existent în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara, conform metodologiei de supraveghere a fost dispusă testarea și retestarea extinsă a personalului din cadrul centrului – fiind astfel testate 160 de persoane. În urma acestei testări extinse au fost identificați încă 3 angajați infectați: un tehnician de radiologie, o infirmieră și un îngrijitor de curățenie.

Retail jobs

În strânsă colaborare cu conducerea DSP Timiș, conducerea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara a luat o serie de măsuri pentru a se asigura că acest focar va fi stins definitiv. Astfel:

  • S-a hotârât închiderea temporară – până miercuri, 05 august 2020 a secțiilor de Oncologie Medicală și de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienților pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secții;
  • Reducerea activității în ambulatoriul de specialitate, acesta funcționând doar pentru strictul necesar;
  • Realizarea dezinfecției terminale a celor două secții, atât pentru spitalizare continuă, cât și pentru spitalizare de zi;
  • Monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical și auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timișoara;
  • Re-instruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenție a infecției cu SARS-COV-2 – atât în mediul spitalicesc, cât și în viața de zi cu zi în comunitate.

”În această perioadă Laboratorul de Radioterapie și Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara își vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secții. Cu toate acestea, și aici se vor respecta strict măsurile de prevenție necesare”, transmit reprezentanții OncoHelp.

Citeste si:
Cel mai recent bilanț COVID | O nouă zi cu peste 31.000 de infectări
Cel mai recent bilanț COVID |...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri