București și județele Bacău, Brăila, Bihor, Cluj, Giurgiu și Prahova au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când INSP prezintă un raport mai detaliat al datelor pe care le colectează legate de situația epidemiologică din țară.

Potrivit datelor INSP, București și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

În premieră este publicată vulnerabilitatea pe județe, rata de pozitivare, evoluția cazurilor la nivel județean, situația paturilor ocupate în secțiile Covid și ATI și incidența aparentă în toată țara.

Retail jobs

Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

În ceea ce privește situația din spitale, în jur de 55% din paturile din secțiile Covid sunt ocupate, iar în secțiile de Terapie Intensivă gradul de ocupare este de circa 45%.

80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Citeste si:
Coronavirus 20 noiembrie | Situația cazurilor pe județe
Coronavirus 20 noiembrie |...

Principalele concluzii ale INSP în privința epidemiei până la 6 septembrie:

  • În săptămâna 31 august – 6 septembrie, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova.
  • 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Iași, Argeș, Maramureș și Timiș, în ultima săptămână.
  • În 8 județe si Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.
  • Se înregistrează un trend ascendent în 13 județe.
  • 1 din 19 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
  • 80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60% din decese au fost la bărbați.
  • 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Sursa foto: INSP
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri