Prezent la Iași, la deschiderea Spitalului Modular ROL 3, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că este exclusă varianta carantinării întregii țări, cu alte cuvinte, revenirea la starea de urgență. Cel mult, se va proceda la închiderea unor sectoare sau județe foarte afectate.

”Închiderea țării nu este o soluție”, spune Nelu Tătaru, care îndeamnă la purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării sociale.

Acesta insistă asupra gravității situației prin care România trece, făcând apel la conștiința românilor.

”Să ne gândim la eforturile medicilor, să ne gândim la cei care suferă în spitale, dar și la cei care nu mai sunt printre noi și să facem un minim efort pentru respectarea celor câteva reguli, expuse la nivel internațional”, a explicat Tătaru.

În plus, acesta a revenit asupra lockdown-ului, susținând că nu numai România sau statele europene nu ar mai putea trece printr-o nouă rundă de închideri, ci nici noi, înșine.

Nu numai că țara nu mai poate suferi o nouă închidere, nici măcar noi nu am mai putea trece prin asta. Trebuie să avem în calcul faptul că sunt spitale care lucrează cu același personal de șapte luni”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri