Societatea Națională de Medicina Familie (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Gurna, consilierul primului ministru Ludovic Orban și așteaptă scuze publice adresate corpului medical.

În cadul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: Trebuie să iei măsuri, dacă nu ești ferm, vei pierde. Și trebuie să înțeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (...) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiți la război, mai mor unii dintre ei, din păcate.

Declarația a fost făcută în contextul reacției medicilor de familie la afirmația Ministrului Sănătății, care a anunțat că aceștia se vor deplasa la domiciliile celor confirmați pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de mașini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.

Declarația lui Virgil Guran, reprezentant aș Executivului, este cinică și iresponsabilă, militarii merg la război înarmați, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici și lipsa de empatie față de pacienți îl descalifică pentru orice funcție publică.

Retail jobs

Sperând că declarația acestui consilier este o părere personală și nu reprezintă poziția Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri