Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a hotărât că, de marți, purtarea permanentă a măştii de protecţie devine obligatorie în municipiul Brăila şi în 13 localităţi din judeţ, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit informaţiilor făcute publice de subprefectul judeţului Brăila, Simona Drăghincescu, delegat cu atribuţii de prefect. Măsura se aplică pentru o perioadă de 13 zile, scrie Digi24.ro.

"Se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Brăila (1,59), satul Berteştii de Jos (2,31), satul Chichineţu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăţei (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldăruşa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovineşti (1,6), satul Zăvoaia (1,71), în perioada 13.10.2020 - 26.10.2020. Pentru aceste localităţi restricţiile se aplică în perioada 13.10.2020 - 26.10.2020", se arată în hotărârea CJSU Brăila.

Potrivit hotărârii, toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în localităţile menţionate mai sus vor trebui să-și organizeze programul de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

De asemenea, pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte numărul maxim de participanţi în spaţii închise va fi de 25 persoane, iar în spaţii deschise de 50 persoane.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: konstantin Kolosov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri