Profesorul Alexandru Rafila consideră că se impune purtarea măștii pe stradă în București, după explozia de cazuri de coronavirus. El adaugă însă că autoritățile trebuie să-și schimbe mesajul pentru ca oamenii să-și dea seama că purtarea măștii este în beneficiul lor, scrie Digi24.ro.

Întrebat dacă s-ar impune ca masca să fie obligatorie în toate spațiile publice din București, Rafila a răspuns că „ar fi o idee foarte bună”.

„N-aș spune că Bucureștiul are aceeași problemă cum a avut Suceava în primăvară, pentru că e un oraș mult mai mare, are mult mai multe posibilități din punct de vedere al asistenței medicale, dar cu siguranță o astfel de măsură poate fi luată fără niciun fel de problemă”, a completat el.

„Nu cred că măsura în sine este cea mai importantă. Cred că cel mai important este să ne adaptăm mesajele, astfel încât oamenii să resimtă ei nevoia de a purta masca în spațiile publice. Nu trebuie neapărat să le impunem, dar trebuie să le explicăm într-un mod cât se poate de clar ca să realizeze acest lucru”, a precizat Alexandru Rafila.

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
129.556 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Un număr de 31.767 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

În București au fost înregistrate 446 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, rata de incidență situându-se la 2,75.

Sursa foto: LCV / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri