Octavian Jurma, medic și cercetător, a declarat, într-o intervenție Digi24, că sărbătorile de iarnă ar putea prinde România cu 480.000 de cazuri de coronavirus.

Calculele cercetătorului român demonstrează că evoluția epidemiologică din România va duce la ocuparea totală a locurilor din ATI în maximum o săptămână. În acest sens, Jurma estimează o dublare a numărului actual de cazuri.

Sursa Foto: Octavian P. Jurma/ Facebook

În același timp, cercetătorul susține că modelul aplicat de Israel este cel mai bun și insistă pentru o carantină de două săptămâni și în România.

În plus, Jurma susține că regulile impuse de autorități sunt ”blânduțe”, iar amendarea unor petreceri organizate de anumiți tineri e o pedeapsă ușoară.

”O sumă de 2.000 de lei poate fi bacșișul unui chelner într-un club de fițe. Deci, o astfel de pedeapsă e minoră. Din contră, îi animă pentru un nou eveniment”, a comentat medicul.

În plus, Jurma susține că rata de incidență este mult mai mare decât în Italia, chiar și în condițiile unei testări moderate a populației. Acesta menționează că acest al doilea val este caracterizat de o mortalitate scăzută, în timp ce în România aceasta se menține ridicată.

”O să ajungem în momentul în care numărul testelor va fi irelevant”, a mai spus Octavian Jurma.

Cercetătorul dă vină și pe influența anului electoral, care ”îndulcește” restricțiile și amână impunerea acestora.

știre în actualizare

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri