Cercetător: La Crăciun, România va atinge 480.000 de cazuri de coronavirus

Octavian Jurma, medic și cercetător, a declarat, într-o intervenție Digi24, că sărbătorile de iarnă ar putea prinde România cu 480.000 de cazuri de coronavirus.

Calculele cercetătorului român demonstrează că evoluția epidemiologică din România va duce la ocuparea totală a locurilor din ATI în maximum o săptămână. În acest sens, Jurma estimează o dublare a numărului actual de cazuri.

Sursa Foto: Octavian P. Jurma/ Facebook

În același timp, cercetătorul susține că modelul aplicat de Israel este cel mai bun și insistă pentru o carantină de două săptămâni și în România.

Citeste si:
Cum vor arăta Sărbătorile de Crăciun conform unui epidemiolog român
Cum vor arăta Sărbătorile de...

În plus, Jurma susține că regulile impuse de autorități sunt ”blânduțe”, iar amendarea unor petreceri organizate de anumiți tineri e o pedeapsă ușoară.

”O sumă de 2.000 de lei poate fi bacșișul unui chelner într-un club de fițe. Deci, o astfel de pedeapsă e minoră. Din contră, îi animă pentru un nou eveniment”, a comentat medicul.

În plus, Jurma susține că rata de incidență este mult mai mare decât în Italia, chiar și în condițiile unei testări moderate a populației. Acesta menționează că acest al doilea val este caracterizat de o mortalitate scăzută, în timp ce în România aceasta se menține ridicată.

”O să ajungem în momentul în care numărul testelor va fi irelevant”, a mai spus Octavian Jurma.

Citeste si:
2.000 de studenți voluntari îi vor ajuta pe medicii din prima linie
2.000 de studenți voluntari...

Cercetătorul dă vină și pe influența anului electoral, care ”îndulcește” restricțiile și amână impunerea acestora.

știre în actualizare

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri