Pandemia ne-a schimbat radical stilul de viață, iar, odată cu noile norme de distanțare fizică, purtatul măștilor de protecție a devenit obligatoriu în spațiile publice. Acest nou stil de viață, dar și stresul cauzat de nesiguranța zilei de mâine în timpul pandemiei au influențat inclusiv domeniul medicinei estetice. Iancu Morad, medic chirurg estetician, declară că s-a remarcat, în ultimele luni, o creștere a cererii pentru intenvenții estetice, atât chirurgicale, cât și minim invazive.

Purtatul măștilor de protecție mai multe ore pe zi în ultimele luni a dus la o creștere cu 15% a cererii de operații estetice și proceduri minim invazive de infrumusețare și rejuvenare facială.

Iancu Morad, medicul chirurg estetician

Zona din jurul ochilor are de suferit

Cererea de operații estetice și proceduri de înfrumusețare a crescut considerabil în ultimele luni, iar acest lucru a fost pus pe seama impactului pe care îl are purtatul zilnic al măștii asupra calității pielii, în special a celei din jurul ochilor, sunt de părere medicii esteticieni.

”Aspectul estetic este afectat de stresul pe care îl simțim cu toții în această perioadă. Semnele înaintării în vârstă sunt mai accentuate și, de aici, apare dorința de a ne îngriji mai mult aspectul estetic. Purtatul măștii face ca tenul să nu mai respire atât de bine și să devină tern, fără strălucire. Pielea sensibilă din jurul ochilor este agresată de marginea superioară a măștii, astfel că ridurile devin mai pronunțate. Injectările cu toxină botulinică (botox) repară această problemă”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad de la Luxury Aesthetics.

La fel, blefaroplastia este cea mai cerută intervenție chirurgicală, pentru eliminarea pielii în exces din zona pleoapelor.

”Se obține o privire mai luminoasă, un aspect mult întinerit. Atât doamnele, cât și domnii, privesc intervențiile estetice drept bucurii pe care și le oferă în această perioadă dificilă, o stare de bine într-o etapă a vieții extrem de stresantă”, a adăugat acesta.

Blefaroplastia, printre cele mai cerute intervenții estetice în 2020

Odată ce am început să purtăm zilnic măști de protecție, atenția a fost direcționată automat spre îngrijirea mult mai atentă a zonei ochilor.

”Astfel, blefaroplastia se numără anul acesta printre cele mai solicitate intervenții estetice. Atât când vine vorba despre femei, cât și de bărbați. Blefaroplastia reprezintă înlăturarea pielii și grăsimii în exces de la nivelul pleoapelor. Oamenii o preferă și pentru că este o intervenție rapidă, nu necesită o perioadă lungă de recuperare. Dar și pentru rezultatul întotdeauna spectaculos. Acela de privire periferică îmbunătățită, ochi mai luminoși și aspect general vizibil întinerit al întregului chip”, dezvăluie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Injecțiile cu Botox rămân cel mai solicitat tratament minim invaziv de întinerire

Am fi tentați să credem că botoxul și-a pierdut din fani, însă acesta rămâne una dintre principalele alegeri ale doamnelor. Chiar și cu mască, buzele trebuie întreținute.

„Ștergerea ridurilor cu toxină botulinică (botox) rămâne prima soluție antiaging pentru frunte și zona din colțul ochilor. Cutele orizontale apărute pe frunte din cauza stresului, dar și ridurile de expresie se pot estompa considerabil în urma tratamentului cu botox. Imediat după efectuarea procedurii, pacienții observă cum mușchii se relaxează treptat. Rezultatul final se instalează în maximum o săptămână și se menține până la 6 luni. Este o procedură rapidă, 100% sigură și nu necesită perioadă de recuperare. În urma sa, chipul devine mai luminos și capătă un aspect vizibil întinerit”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Buze de tip M, chiar și sub mască

În ciuda purtatului măștii, s-a remarcat o cerere neașteptat de mare pentru remodelarea buzelor.

”Ce trebuie știut este că e un tratament complex. Durata procedurii este mai mare în comparație cu augmentarea clasică a buzelor cu acid hialuronic. Durata este de aproximativ 20-25 de minute”, declară Dr. Iancu Morad.

Soluția fără injectare sau operație

„Sunt însă și pacienți care vor doar îmbunătățirea tenului per ansamblu, fără a apela la injectări sau operație. În acest caz se folosește dermapenul, un dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce în piele un cocktail de substanțe hrănitoare ce revitalizează tenul și îi dau înapoi strălucirea pe care și-a pierdut-o în urma purtării măștii de protecție mai multe ore pe zi. Pielea devine foarte fină, uniformă, vizibil mai fermă și luminoasă. Este un tratament minim invaziv foarte rapid ce nu necesită perioadă de recuperare”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Procedurile sunt realizate exclusiv de medicul chirurg estetician Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hătmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Voda 75).

Sursa foto: Iancu Morad, medic chirurg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri