47 de persoane dintr-un penitenciar, infectate cu COVID-19

Un număr de 47 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava, care se aflau cazaţi în aceeaşi secţie de deţinere, au fost depistaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Agepres informează că tratamentul deţinuţilor respectivi va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor din pușcărie.

"Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi pune în aplicare măsurile specifice de intervenţie (dezinfectare spaţii, intensificare monitorizare medicală persoane custodiate şi triaj epidemiologic cadre). În prezent se derulează ancheta epidemiologică. Menţionăm că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare, iar activităţile specifice se desfăşoară fără disfuncţionalităţi", se afirmă în comunicat.

În ultimele 24 de ore, în Dolj numărul testelor pozitive este de 128, iar în spitale sunt internate 365 de persoane cu COVID-19.

Citeste si:
Coronavirus 6 martie | Județele care se află în scenariul roșu
Coronavirus 6 martie |...
Sursa foto: Pexels.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri