Un incubator de transport și un ecograf cu trei sonde, în valoare totală de 47.097 de euro, au ajuns prin Organizația Salvați Copiii România, la Spitalul Județean de Urgență Oradea, pentru ca medicii să poată interveni cât mai prompt pentru salvarea și îngrijirea nou-născuților prematuri sau cu patologii complexe.

Spitalul din Oradea acordă asistență medicală la cel mai înalt nivel de competență (III) pentru nou-născuți la termen și pentru prematuri din întreaga regiune a județelor Bihor și Satu Mare. Dispune de 60 de paturi pentru nou-născuții la termen, 20 de paturi pentru nou-născuții prematuri, cărora li se adaugă 15 paturi pentru nou-născuții care necesită îngrijiri speciale.

În momentul de față utilizăm un echipament achiziționat în anul 2004, pentru care nu se mai fabrică piese de schimb, fără sondă și soft pentru diagnosticul malformațiilor congenitale de cord, iar în această perioadă dificilă nevoia de a putea realiza ecografii performante direct în secție a fost și mai accentuată. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru aceste echipamente, ele sunt vitale în desfășurarea în bune condiții a activității noastre.

Dr. Radu Galiș, șeful secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Oradea

De la începutul anului până în acest moment, Organizația Salvați Copiii România a dotat 55 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie cu echipamente de protecție și aparatură performantă.

Peste 6.800 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu peste 269.007 echipamente și materiale medicale indispensabile.

E o perioadă dificilă, în care trebuie să spijinim spitalele, pentru că sunt patologii care nu pot aștepta, e nevoie de intervenție medicală acum, în pofida contextului pandemic. Iar în cazul nou-născuților prematuri, fiecare minut de întârziere periclitează șansa la viață.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România

20% din impozitul pe profit face scut pentru spitale

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcționată nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcționată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit.

Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2020.

Până la finalul lunii decembrie, este imperativă dotarea altor 17 secții de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie, cu peste 4.697 de echipamente medicale și materiale de protecție în valoare estimată de peste 340.000 de Euro.

  • Spitalul Universitar de Urgență București
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
  • Spitalul Clinic Județean Mureș
  • Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş
  • Spitalul Județean de Urgență Tulcea
  • Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad
  • Spitalul Alexandru Simionescu Hunedoara
  • Spitalul Județean de Urgență Alexandria

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Sursa foto: Salvați Copiii România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri