Klaus Iohannis: Modelul Spitalului Universitar din București este de preluat

Klaus Iohannis a vizitat Spitalul Universitar de Urgență București, în încercarea multiplicării numărului de paturi ATI, în contextul pandemic pe care îl traversăm. În urma vizitei, președintele a declarat că este foarte încântat de modelul implementat de unitatea spitalicească.

Președintele a menționat că vizita sa în spital, în zi de sărbătoare, a avut drept scop evidențierea importanței pe care cadrele medicale o au pentru bunul mers al lucrurilor.

”Mă gândesc la medici și la celelalte cadre medicale, e foarte bine ca, în această perioadă, să apreciem eforturile personalului medical”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai spus și că spitalul este unul foarte bine organizat, un spital care a reușit să implementeze fluxuri COVID și non-COVID foarte bine, cu atât mai mult cu cât, la începutul pandemiei, acesta se confrunta cu o serie de dezechilibre.

”După alegeri, vom iniția o reformă în sistemul de sănătate. Vom avea nevoie de un guvern bine susținut de către Parlament pentru a dezolva armonios sistemul de sănătate românesc”, a precizat președintele.

Citeste si:
OFICIAL | Care sunt cele 26 de propuneri pentru funcția de ambasador
OFICIAL | Care sunt cele 26...

Totodată, acesta a menționat că România deține oameni foarte bine pregătiți și dedicați, astfel încât reforma gândită să transforme sectorul sanitar din România într-un ”sistem notabil de performant pentru întreaga regiune”.

După ce, pe 29 noiembrie, a vizitat call-center-ul DSP organizat la Arena Națională, președintele Klaus Iohannis a fost la Spitalul Universitar de Urgență București. Vizita a avut drept scop verificarea posibilității de creștere a numărului de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID în unitatea spitalicească.

Sursa foto: www.presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri