Klaus Iohannis: Vom avea unul sau două vaccinuri disponibile și pentru România, la începutul anului 2021

În urma vizitei oficiale la Spitalul Universitar de Urgență București, Klaus Iohannis, președintele României, a declarat că la începutul anului următor, vor exista una sau două variante de vaccin, disponibile și pentru România. Pentru moment, este vorba despre o cantitate limitată de doze, suficientă pentru vaccinarea personalului medical și a persoanelor din catergoriile de risc.

”În prezent, sunt mai multe tipuri de vaccin care se află în fazele de testare sau aprobare. La finalul acestor procese, vom vorbi despre trei sau patru vaccinuri care funcționează bine”, a completat președintele.

Acesta a precizat că vor exista și una sau două variante disponibile pentru România, urmând ca vaccinarea populației să aibă loc undeva în primăvară.

În plus, președintele a declarat că strategia de vaccinare va fi aprobată și în CSAT.

”Strategia națioanală de vaccinare va fi aprobată și în CSAT. În plus, am în plan și vizitarea unui centru de vaccinare. Vreau să fie clar că nu vorbim despre o teore, vaccinarea românilor este un demers practic. Sunt sigur că va fi o campanie de succes”, a mai spus Iohannis.

Citeste si:
Iohannis susține că pașaportul de vaccinare să fie folosit în scop...
Iohannis, despre certificatul...

Nu în ultimul rând, președintele a declarat că doar prin vaccinare, pandemia va putea fi oprită.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri