Campania masivă de vaccinare a Israelului nu face față valului mare de noi cazuri

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Israel susține că mai mult de un sfert dintre cei internați în spitale, cu forme severe, sunt persoane sub 60 de ani. Ministerul Sănătății din Israel dă vina pe noua tulpină descoperită în Marea Britanie, care se răspândește mult mai rapid decât cea de până acum, scrie CNBC.

”Pentru că noua variantă a coronavirusului este mult mai contagioasă și afectează tinerii și copiii, ne confruntăm cu un nou val pandemic”, spune dr. Itamar Grotto, medic asociat al Ministerului Sănătății.

Vestea că Israelul se confruntă cu un număr mare de tineri internați, cu forme severe, a venit în momentul în care țara a început administrarea celei de-a doua doze. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a fost primul care a primit cea de-a doua doză pe 9 ianuarie.

Israel a fost lăudat de comunitatea internațională pentru rapiditatea cu care s-a mișcat în campania de vaccinare. Până acum, aproximativ 2 milioane de israelieni au primit prima doză de vaccin dintr-o populație de 9 milioane de locuitori. Sistemul de sănătate digitalizat al Israelului a făcut ca această campanie să se deruleze fără probleme sau întârzieri.

În ciuda acestei rapidități, Israelul traversează cel de-al treilea lockdown național din cauza răspândirii rapide a virusului.

Citeste si:
Câte persoane s-au programat în a doua etapă de vaccinare
Câte persoane s-au programat...

Unul dintre foștii șefi ai FDA, dr. Scott Gootlieb, este de părere că lipsa unei bune monitorizări a virusului împiedică autoritățile la nivel internațional să limiteze răspândirea noii tulpini a COVID-19, despre care spune el, este rezultatul plecărilor și întâlnirilor din preajma sărbătorilor.

Sursa foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »



Setari Cookie-uri