Alexandru Rafila: Peste 10-15 ani vor fi probleme serioase cu acești copii care au fost împiedicați să meargă la școală

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că începând cu următorul deceniu, societatea se va confrunta cu ”probleme serioase” ale copiilor care ”au fost împiedicați” să meargă la școală în ultimele 4 luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Rafila a subliniat că deschiderea școlilor ar fi fost extrem de importantă pentru viitorul elevilor, în aceeași măsură, însă, cu îmbunătățirea supravegherii epidemiologice, mai ales în contextul răspândirii mult mai rapide a noii tulpini de COVID-19.

Reprezentantul României la OMS a mai spus că testele rapide ar trebui utilizate într-o mai mare măsură, dar doar de către cadrele medicale sau personalul avizat pentru că o prelevare eronată a probelor biologice va arăta un rezultat negativ al testelor:

”Vor fi probleme serioase peste 10-15 ani cu acești copii care au fost împiedicați la școală, în special cu copiii mici, care trebuiau să interacționeze (…) De 4 luni, să iei o mulțime de măsuri care să împiedice copiii să meargă la școală, fără niciun fel de consultare profesională este o decizie extrem de gravă care trebuie asumată într-un fel sau altul. Și ar trebui să ne dea de gândit (…) În plus, trebuie îmbunătățită supravegherea epidemiologică mai ales după apariția noii tulpini care se răspândește mult mai ușor. Probabil ar trebui extinsă utilizarea acestor teste de către cadrele medicale, pentru că o prelevare eronată arată un rezultat negativ (…) Noi vedem zilnic o campanie de promovare a vaccinării, dar oamenii vor să înțeleagă de ce ne vaccinăm, care sunt reacțiile adverse, cât durează imunizarea, iar modul de explicare, de răspuns la aceste întrebări trebuie adaptat pentru fiecare categorie socială. Informarea este extrem de importantă”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3, preluat de G4Media.ro.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, încurcată de termenul „septic”: Sunt mai inteligentă...
Diana Șoșoacă, încurcată de...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri