La finalul anului am putea scăpa de obligativitatea de a purta mască

În condițiile în care cele trei forme de vaccin utilizate în campania de imunizare a populației la virusul SARS-CoV-2 se dovedesc a fi eficiente împotriva formelor severe a al bolii, finalul de an ar putea aduce vești bune pentru noi.

„Vom vedea care va fi evoluția de aici înainte, însă suntem convinși cu toții, pentru că datele, inclusiv din România, dar și din celelalte țări unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arată o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi, în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit Digi24.

Acesta crede că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”.

Dar renunțarea la purtarea măștii nu va veni decât atunci când autoritățile vor considera că situația este în control și că nu mai există pericolul unor noi valuri de infectări masive.

„Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:
Florin Cîțu: Nu putem să vorbim acum despre un pașaport de vaccinare
Florin Cîțu: Nu putem să...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri