Premierul Florin Cîţu a amintit, pe pagina sa de Facebook, că începând cu 15 martie populația generală se poate înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID.

''Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat'', a scris premierul pe Facebook.

Acesta precizează că vaccinarea nu este obligatorie, dar este ''singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând''.

''Împreună învingem pandemia!'', a fost mesajul transmis de prim-ministru.

În plus, în cadrul Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro, secretarul de stat Andrei Baciu a precizat că obiectivul campaniei de vaccinare este imunizarea a 70% din populație până la începutul lunii septembrie.

„Astăzi suntem la aproximativ două milioane de vaccinuri administrate, deci vorbim de 1,3 milioane de oameni care au fost deja vaccinați, vorbim de etapa a treia care se deschide pe 15 martie, sigur, cu ajutorul listelor de așteptare. Guvernul va aloca dozele în funcție de cum sunt primite și în conformitate cu persoanele de pe lista de așteptare. Lucrurile sunt îmbucurătoare, însă trebuie să menținem ritmul și cu atât mai mult cu cât campania va cunoaște un nou model de implementare, vorbim de doze de vaccin de ordinul milioanelor. Vorbim de 2,6 milioane de doze în martie și peste 3 mil. doze în aprilie”, a declarat Baciu, pentru wall-street.ro.

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri